Novom pjesmom "Back to Basics" Marko Tolja po prvi puta predstavio je svoju internacionalnu suradnju s londonskim audio inžinjerom Tonyem Cousinsom; koji je poznat po radu sa popularnim imenima svjetske glazbene scene (Adele, Robbie Williams, Mark Knopfler, Peter Gabriel, Annie Lennox itd...)

marko tolja, back to basics

"Back to Basics" ujedno i prva Markova pjesma na engleskom jeziku. "Pjesma je nastala pred godinu dana i spontano dobila englesko ruho. Cijeli život pjevam na engleskom, a nedavno sam iz inozemstva dobio i par upita za nastupe i neke suradnje, pa mi se to činilo kao super prilika da pjesmu konačno i snimim." rekao je Tolja.

Novonastala suradnja i prva pjesma na stranom jeziku samo su najava nekih planiranih suradnji i nastupa koji će se održati izvan Hrvatske i koji će Marku pružiti priliku da svoje iznimne vokalne sposobnosti predstavi i malo drugačijoj publici.

Uz novu pjesmu Marko je dizajnirao i "lyric video" za što i sam kaže da mu je bila dugogodišnja želja s obzirom da mu je dizajn već dugo vremena jedna posebna ljubav i zanimacija.

Glazbu i tekst potpisuju Marko Tolja i Ivan Pešut, dok je za bogati aranžman zaslužan Zvjezdan Ružić. Osim vrhunskih domaćih muzičara koji su sudjelovali u snimanju pjesme.

"Back to Basics" moderna je pop pjesma, upakirana u "vintage" i pomalo filmski zvuk kojom Marko Tolja, u svom prepoznatljivom stilu, sigurno zadržava svoje mjesto na domaćoj sceni a uz to proširuje svoje glazbene vidike.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.