Fenomen emocionalnog vampirizma pretočen je u dugo najavljivani film Jennifer's Body, koji je napisala i producirala Diablo Cody, autorica mega-uspješnog Juno-a. U prvom planu je kontroverzna glumica Megan Fox, koja je ponovno u svom poznatom elementu - božanstveno lijepa i đavolski zla

megan fox, jennifer's bodySkidamo kapu casting ekipi filma „Tijelo lijepe Jennifer" (Jennifer's Body), koja je „u sridu" pogodila pravu glavnu glumicu za ovaj dugoočekivani seksi hit-horor - Megan Fox - ima li trenutno „vruće" i „opakije" mlade zavodnice u Hollywoodu?! Prekrasne zvijezde koja osim ljepotom, emanira čudnovato „zločestom" energijom i puni tabloide svojim „suludim" izjavama...

Film „Tijelo lijepe Jennifer", napisala je i izvršno producirala Diablo Cody, dobitnica nagrade Oscar za svoj debitantski scenarij „Juno", koji je digao popriličnu prašinu i Diablo lansirao u sam vrh Hollywooda. 

Mračnije vode

No nakon scenarija za „Juno", koji Diablo Cody opisuje kao topao, simpatičan i pozitivan film, scenaristica se željela zaputiti u mračnije vode. „Htjela sam napisati nešto što će odražavati moje osobne strahove, nešto pomalo jezivo, no ujedno i zabavno," objašnjava Cody. „Počela sam razmišljati što mene osobno plaši, i došla do zaključka da su djevojke zapravo zastrašujuće!"

Kao i kod scenarija za „Juno", Cody u iscrtavanju strmoglavog svijeta adolescenata koristi nekonvencionalan stil pisanja, koji karakterizira brzi inteligentan dijalog i obilje pop kulturnih referenci.

diablo cody„Ne znam zašto su moje muze uvijek tinejdžeri, no jednostavno jesu!" kaže autorica. „Tinejdžeri me inspiriraju. Fascinira me njihov način govora... i općenito mladenačka kultura. Volim adolescente jer se oni nalaze u svojevrsnom čistilištu. Više nisu djeca, no istovremeno nemaju odraslih obaveza."

Upoznajte žderačicu

Priča prati Jennifer (Megan Fox), učenicu srednje škole u malom gradiću, koju opsjedne gladni demon. Ona od „školskog zla"; prelijepe, zadrte i potpuno izvještačene djevojke, postaje prava inkarnacija zla. Blještava ljepotica postaje blijedo i boležljivo stvorenje koje neprestano žudi za sljedećim mesnim obrokom, a frajeri koji joj ranije nisu bili nimalo zanimljivi dobivaju novu notu privlačnosti uz Jenniferinu neutaživu glad. U međuvremenu, Jenniferina najbolja prijateljica iz djetinjstva Needy (Amanda Seyfried), koja je godinama živjela u njenoj sjeni, mora preuzeti odgovornost i zaštititi mladiće grada, uključujući svog dečka Chipa (Johnny Simmons).

Užas i humor se mogu učiniti kao čudan spoj, no Cody ima drugačije gledište. „To dvoje je vrlo srodno. Mislim da su komedije i horori srodniji nego ikoja druga dva filmska žanra. I horori i komedije trebaju pripovjedača koji želi manipulirati gledateljima. "

Iako u njenom životu nije postojao nitko koga Jennifer oslikava, Cody priznaje da je upoznala priličan broj djevojaka koje su „žderale" ljude oko sebe poput pravih emocionalnih vampira. „Mislim da je sasvim realno takve djevojke nazvati žderačicama, a u ovom konkretnom slučaju, to je doslovce istina," šali se Cody. „Ovaj film je svojevrstan komentar na mržnju koja vlada među djevojkama, seksualnost i gubitak nevinosti, te i na politiku kroz način na koji gradske vlasti reagiraju na tragične krvave smrti nekolicine mladića. Svatko tko se usudi odgovoriti na nekonvencionalan način je žigosan kao izdajica. Film je također posvećen čistoj zabavi; jednostavno sam htjela napisati zaista zabavan film."

megan fox

Sve same žene

Film bi, osim toga, mogao odvesti horor žanr u sasvim novom smjeru. Riječ je o horor filmu ispričanom iz ženske perspektive, kojeg su napisale i režirale žene, te koji donosi ženske glavne likove. Redateljica je Karyn Kusama, koja je publiku i kritiku prvi puta dobrano prodrmala filmom „Girlfight" na festivalu u Sundanceu 1999 . „Scenarij „Jennifer" mi je prizvao toliko mnogo uspomena na vlastitu adolescenciju i srednju školu, te na djevojačka prijateljstva koja su pomalo opsesivna i vjerojatno štetna. Ovo je jedan od onih rijetkih scenarija koji imaju vrlo snažan glas, te bogate i razrađene likove. On obrće naglavačke uobičajene konvencije horor žanra; i bila sam uzbuđena zbog prilike da radim na nečem toliko svježem i originalnom.", ističe Kusama. 

A što planetarna zvijezda i glavna glumica filma Megan Fox kaže o svome liku? „Jennifer Check je prelijepa, samopouzdana, hrabra... i čudovište. Pravo čudovište. Način na koji je lik napisan je zamišljen kao smiješan, i bilo bi toliko jednostavno glumiti je jednodimenzionalno," kaže Megan Fox. „Čak i tako bi film bio smiješan, no mi smo joj dodali puno veću dubinu. Nemojte me krivo shvatiti, ona je i dalje površna, no postoje trenuci u kojima je vidite istinski povrijeđenu; ona nije uvijek napadač ili grabežljivac."

Brrr, jezivo i intrigantno; stiže na DVD početkom 2010-te.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.