Možda posljednji holivudski redatelj staroga kova, koji se s guštom upušta u komplicirane produkcije koje uključuju masovne scene bitaka i široke pa­norame antičkih gradova snimane iz zraka, Ridley Scott, potvrdio je u novom traileru za film "EGZODUS: BOGOVI I KRALJEVI" da ćemo ovoga Božića uživati u još jednom remek-djelu sedme umjetnosti

exodus

Nitko ni ne očekuje manje od Ridleyja Scotta, ovog nagrađivanog 77-godišnjeg kralja spektakala, koji je jednu od najpoznatijih starozavjetnih priča (onu o Mojsiju), usprkos iznimno složenoj i raskošnoj produkciji, uspio snimiti u samo 74 dana (tijekom kojih je, doduše, cijelo vrijeme radilo šest 3D kamera!).

No pitanje koje se pojavilo u medijima tiče se više karizmatičnog Christiana Balea koji tumači naslovnu ulogu Mojsija. Kompleksnije nego ikada, Bale portre­tira čovjeka koji se drznuo suprotstaviti cijelom jednom carstvu i postaviti temelje novoj vjeri. I koliko god da je Bale originalno predstavljen publici sa svim svojim unutarnjim borbama i ljudskim manama, ne može izbjeći usporedbe s legendarnim Charltonom He­stonom.

No i najveći sumnjičavci nakon odgledanog službenog trailera, koji je upravo pušten u javnost, slažu se da je mladi Oskarovac, na kojem počiva cijeli film, više nego sjajno odigrao svoju ulogu, udahnuvši potpuno novi život židov­skom osloboditelju, koji je svoj narod izveo iz egipatskog ropstva.

U filmu "EGZODUS: BOGOVI I KRALJEVI" od 18. prosinca u kinima ćemo gledati i Joela Edgertona, Sigourney Weaver, Aarona Paula te Bena Kingsleyja.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.