U prosincu, oko Božića, stiže veliki filmski spektakl „Sherlock Holmes", sasvim nova priča o dobrom starom detektivu i njegovu prijatelju i pomoćniku Dr. Watsonu, upakirana u svježe ruho i raskošnu produkciju. Film potpisuje Madonnin bivši, redatelj Guy Ritchie, a detektivski duo je prilično šarmantan - Robert Downey Jr. i Jude Law

scena iz filma scherlock holmes guya ritchiejaAvanture jednoga od najpoznatijih detektiva svih vremena Sherlocka Holmesa već su pretočene u niz uspješnih filmova i TV-serija. Međutim, kultni lik koji je stvorio britanski pisac Sir Arthur Conan Doyle, ne prestaje intrigirati filmaše.

Posljednji koji se prihvatio izazova da specifičnu atmosferu Doyleovih priča o ekscentričnom detektivu, prenese na filmsko platno je Guy Ritchie. Ritchie je na zvjezdanom redateljskom nebu bljesnuo svojim prvijencem „Zdrpi i briši", a onda je brzo zahirio, snimajući drugorazredne krimiće i ljubiće sa svojom bivšom ženom Madonnom u glavnoj ulozi.

U formu se vratio psihodeličnim trilerom „Revolver", a nije mu loš ni posljednji film koji je nedavno igrao i u našim kinima „RocknRolla". Ako je suditi prema trailerima, „Sherlock Holmes" će biti veleban film (ne znamo hoće li biti dobar, ali intrigantan sigurno).

Ne sumnjamo da će, zahvaljujući mašti i Ritchijevom britanskom humoru, slavni detektiv biti prikazan na osebujan način, na koji do sada to nikada nije bilo učinjeno. Uz vlastite ubojite vještine te legendarni intelekt, Holmes će se upustiti u napetu bitku kako bi zaustavio opasnog neprijatelja i otkrio smrtonosnu urotu koja prijeti uništenjem države. Ne bez svoga vjernoga i odanoga prijatelja Dr. Watsona, dakako.

U ovoj misterioznoj akcijskoj avanturi scenarista Anthonyja Peckhama i Guya Ritchiea, glavne uloge dodijeljene su Robertu Downeyju Jr.-u koji igra Holmesa, te Judeu Lawu koji igra Dr. Watsona. Izbor je... hm, prilično neočekivan, ali zapravo dosta zanimljiv.

robert downey jr i jude law

Iako je pravim ljubiteljima teško zamisliti ikoga drugoga u ulozi Holmesa osim legendarnog britanskog glumca Jeremyja Bretta, koji ga je igrao u najpoznatijoj seriji, ipak Robert Downey Jr. ima neku mračnu i pronicljivu crtu koja ga čini dobrim kandidatom za uspješno Holmesa. Judea Lawa više volimo u romantičnim komedijama, ali se nadamo da će nas iznenaditi kao zgodni Dr. Watson. Interesting, indeed!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.