U prepunom zagrebačkom cafeu Velvet održana je promocija knjige Andree Andrassy "Dnevnik gradske cure", zbirke istoimenih kolumni koje autorica od 2012. godine piše za portal Index.hr

andrea andrassy, dnevnik gradske cure

Autorica je sama moderirala promociju jer kako je rekla: „Inače je uobičajeno da ovakve promocije imaju posebnog voditelja koji ispituje autora o knjizi, ali ovo nije uobičajena knjiga, pa sam voditelj ja." Spomenula je ljude koji su imali važne uloge u nastajanju ove knjige, a prva među njima bila je Dina Plevnik, glavna urednica portala Index.hr, koja je Andreu i nagovorila da krene s pisanjem kolumni.

andrea andrassy, dnevnik gradske cure

Andrein prijatelj i pisac Hrvoje Šalković rekao je kako je knjigu pročitao u jednom dahu i da je Andrea postigla da kolumne unutar knjige odlično funkcioniraju kao cjelina. Naravno, neizostavan je i urednik knjige, Nenad Rizvanović, koji joj je, kako je rekla: „pomogao da shvatiš da nisu baš sve ideje koje imaš dobre ideje. Pomaže ti i da vidiš koje ideje jesu dobre." Rizvanović je također naglasio da je Andrein stil pisanja rijetko dobar i humorističan, te da svatko može napisati SF roman, ali ne može svatko biti toliko zabavan koliko je Andrea u svojim tekstovima. Na promociju su stigle i mnoge poznate osobe poput voditeljice Zlate Mück, Ane Radišić, Semente Rajhard, Filipa Dizdara, Vande Vinter, spisateljice Sanje Pilić i mnoge druge.

andrea andrassy, dnevnik gradske cure

Andrea Andrassy i Hrvoje Šalković

andrea andrassy, dnevnik gradske cure

Nenad Rizvanović, Dina Plevnik, Andrea Andrassy i Hrvoje Šalković  

andrea andrassy, dnevnik gradske cure

Petra Kurtela, Vanda Winter i Andrea Andrassy

Andrea je zahvalila svima koji su sudjelovali u kreiranju knjige, a posebno ekipi iz HTC-a Hrvatska, ujedno i glavnom sponzoru promocije, koji su omogućili da netko od kupaca knjige osvoji putovanje u London.

andrea andrassy, dnevnik gradske cure

Aleksandra Orlić, Zora Bjelousov, Dunja Tadić, Mirta Bajzek i Lucija Josipović

Nakon službenog dijela promocije posjetitelji su mogli uživati u novom Somersbyju od kupine, cheesecakeu iz Torte i to te mnogim iznenađenjima koje su pripremili NIVEA i Labello, pokrovitelji knjige. Promociju su medijski pokrivali Index.hr, Story, Prvi radio i Femina.hr. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.