Brad Pitt ih nosi, Clooney ih nosi, Vedran Ćorluka, Johnny Depp, David Beckham... Ali tek kad je Janko Popović Volarić iz ekrana iskočio s bradom i brkovima shvatili smo da je to totalni trend. Jer Jelena Veljača priznaje samo totalni trend i ništa drugo. Nosi Balenciagu, Balmain i brkatog frajera. Jer to je in : )

Zora Bjelousov
Zora Bjelousov

Od sumraka do zore i natrag

Budući da i ja kod kuće imam jednog prilično brkatog i bradatog, konačno sam totalno in. Bez ijednog potrošenog novčića. Puno je jeftinije imati toyboya koji je u skladu s najnovijim fashion zakonitostima, nego trošiti na Gucci, D&G ili Armani. Da nas (mene i mog brkatog) kojim slučajem uhvate paparazzi, javnost bi rekla - gle kako cool, baš kao Robbie Williams i njegova cura. Ok, da, šalim se, ali stvarno - nisam ovakvu poplavu obraslih tipova nikad vidjela. Prvo mi se učinilo da je slučajnost, ali sam polako postala svjesna ovog pravog urbanog fenomena kad je Janko Popović Volarić u nekoj sapunici iz ekrana iskočio s bradom i brkovima. Jer Jelena Veljača priznaje samo totalni trend i ništa drugo. Nosi Balenciagu, Balmain i brkatog frajera.  

A onda sam počela zamjećivati i finese, čak prave stilske putokaze... Jer kako žene ne nose dugu kosu na isti način ili kako ne nose Louis Vuittona na isti način, tako niti frajeri ne nose bradu i brkove na isti način. Profiliraju se tu prave nijanse stilova i imidža. Dapače, i karaktere im iz stila nošenja brade/brkova možemo čitati. Da sam malo pametnija možda bih im mogla pročitati i budućnost. Pa da vidimo, slijedi mala zabavna i zezantska analiza obraslog trenda. A ja vas pitam, baš kao onomad Ante Tomić - što je muškarac bez brkova?!

ROMANTIČARI

Aristokratski tipovi, ovalnih, uskih lica i duže masnjikave (nauljene) kose, sa šiljatim bradama i sanjivim, zavodničkim pogledom (ponekad malo zastrašujućim). Preferiraju tanašne brčiće i malu usku bradicu (razne varijacije kozje). To su oni jako pedantni tipovi, koji se dugo gledaju u ogledalo, rezuckaju svaku dlačicu i pomno oblikuju brkato/bradato umjetničko djelo (ili redovito idu u brijačnicu). Izgledaju kao iz književnih djela starih romantičara („Patnje mladog Werthera", Schillerovi „Razbojnici"..., sjećate se, ne?). Kao da se dižu u zoru, spremni na dvoboj zbog ugleda časti voljene dame. Pišu pjesme, često uzdišu i gledaju u daljinu...

Zvjezdani primjerci: Orlando Bloom, Ville Valo, Johnny Depp

orlando bloom, ville valo, johnny depp

FASHION VICTIMS

Nose najbolje modne komade sezone. Kupuju najbolje parfeme sezone. S curama gledaju Fashion TV. Koriste kreme za lice. Znaju nabrojati najbolje modne kreatore današnjice i prepoznati Prada torbicu, čak i kad na njoj ne piše Prada. Ali nisu gay. Nekoć smo ih zvali metroseksualci. Bradu i brkove nose pomno usklađenu s crtama vlastita lica, oblikuju ih kod stilista (hair-stylist/beard-stylist???), a nikako sami... Vole light jogurte, organske kekse i savršeno lijepe i savršeno uspješne žene koje su njegovane gotovo poput njih samih.

Zvjezdani primjerci: Justin Timberlake, Ashton Kutcher, David Beckham

justin timberlake, ashton kutcher, david beckham

ROBINZONI

Otkačeni, pomalo šašavi tipovi, ležerni, zabavni, duhoviti i pomalo lijeni. Puštaju bardu i brkove jer im se ne da brijati, pa im to sve skupa strši na sve strane bez ikakvog reda i smisla. Ne provode puno vremena pred ogledalom, jer radije piju pivo i gledaju tekmu na telki. Ako se bave javnim poslom, onda nevoljko vježbaju da se barem malo dovedu u red, jer bi im inače trbuh rastao od pive, roštilja i izležavanja. Vole žene s dobrim dekolteom, muške pijanke i putovanja. Puno psuju, ali su pripitomljivi i dobroćudni. Znat će zapaliti vatru u šumi, uloviti večeru i podići šator.

Zvjezdani primjerci: Robbie Williams, Brad Pitt, Jim Carrey

robbie williams, brad pitt, jim carrey

STROGI

...a možda i nisu, nego samo tako izgledaju. Poput zapovjednika generalštaba. Brkovi su im odrezani oštro, nešto između Clarka Gablea i Georgea Michaela. Bili bi uvjerljivi u sudnici, učionici, ordinaciji... Hm, da, pa čak i Saboru. Vole imati sve pod kontrolom, vladati situacijom, smirivati histerične žene oštrim pogledom i uvjerljivim glasom. Racionalno razlažu svaki problem, važući pomno dobre i loše strane. Kad idu na put, paze da im žene nose što manje prtljage. 

Zvjezdani primjerci: Keanu Reeves, Janko Popović Volarić, Robert Downey Jr.

keanu reeves, janko popovic volaric, robert downey jr

KLASIČARI

Džentlmeni finih manira, šarmantni, uljudni, uglađeni... Otvaraju dami vrata, donose ruže i pridržavaju kapute. No pritom ne mislimo da su vjerni... A ne, ne. Dapače, furaju se na Jamesa Bonda - u svakom gradu nova žena i nova ljubavna priča. Piju fina vina, vole debele cigare, profinjene užitke i Armani odijela. Imaju striktno određene dane za muška druženja, pametuju o politici, dionicama i ulaganjima. Klade se na konje i vole lijepe automobile. Ah, da, i jahte. Uvijek imaju dva mobitela. U krevetu su prosječni, ali znaju kamuflirati osrednjost šarmantnim pričama i začinjenom atmosferom.

Zvjezdani primjerci: George Clooney, Hugh Jackman, Gerard Butler

george clooney, hugh jackman, gerard butler

Napomena: nadam se da imate kraj sebe brkatog/bradatog koji je kombinacija svih ovih psiho-profila. To je najzabavnije. Ako se uklapa samo u jedan, onda mu radije obrijte bradu i brkove dok spava. I, da, naravno, ovo je sve totalna zezancija : )

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.