Hrvatske glumice Lana Barić, Helena Minić Matanić, Ana Vilenica i Romina Vitasović su svoje studije glume završile upravo u Sarajevu gdje su i napravile prve glumačke korake te ostvarile neke od značajnih uloga na filmu i u kazalištu. Svoje glumačke karijere su nastavile dalje graditi u Hrvatskoj, a na Sarajevo ih uvijek asociraju prekrasna životna iskustva i brojne emocije

kaftan studio

Modni editorijal "Hrvatske glumice - Sarajevska škola" u dizajnerskoj režiji Kaftan Studija snimljen je u poznatoj Zagrabačkoj galeriji Kranjčar, a okupio je zanimljivu glumačku ekipu - Lana Barić, Helena Minić Matanić, Ana Vilenica i Romina Vitasović - koju pored glume povezuje i jedan drugi omiljeni toponim zvan - Sarajevo.

kaftan studio
 Lana Barić

Zanimljivo je spomenuti i to da je upravo Lana Barić (ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju glumicu HNK) bila prva od glumica koja je na otvaranju Sarajevo Film Festivala nosila dizajn Kaftan studija, sada već davne 2004 godine.

kaftan studio
Helena Minić Matanić

Zagrebački prijatelji ugostili su Sarajevski Kaftan studio povodom snimanja editorijala, a s obzirom da se bliži Sarajevo Film Festival, najveća filmska smotra u regiji, editorijal Kaftan studija je i podsjetnik da i Sarajlije također s nestrpljenjem iščekuju goste, filmske profesionalce i ljubitelje filma u svom gradu.

kaftan studio
Ana Vilenica

kaftan studio
Romina Vitasović

Kaftanov dizajn će na red carpetu SFF-a i ove godine nositi neka poznata i draga lica iz regije. Tko će zablistati na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, vidjet ćemo od 12. 08. do 20. 08. kada u Sarajevu počinje najveći regionalni praznik filma.

Dizajn: Kaftan studio
Glumice: Lana Barić, Helena Minić Matanić, Ana Vilenica, Romina Vitasović
Fotografija: Edvin Kalić
Šminka: Simona Antonović
Frizura: Ivica Palinić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.