Na sinoćnjoj dodjeli nagrada Zlatni globus, apsolutni pobjednik u kategoriji filma bio je mjuzikl “La La Land”, koji je ugrabio sedam nagrada u svih sedam kategorija za koje je bio nominiran. Time je taj film oborio rekord koji su još sedamdesetih postavila ostvarenja "Let iznad kukavičjeg gnijezda" (1975.) i "Ponoćni ekspres" (1978.) s po šest osvojenih nagrada

la la land

Mjuzikl "La La Land" osvojio je nagrade u svim najvažnijim kategorijama - za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu; dok su Emma Stone i Ryan Gosling ovjenčani nagradama za najbolju žensku i mušku ulogu.

"La La Land" je moderna ljubavna priča majstorski napravljena kao oda glamuru i emocijama iz filmskih klasika. Priča je to o susretu mladića i djevojke i njihovoj težnji da uspiju u gradu slavnih – Los Angelesu. Jazz pijanist i nadobudna glumica odbacuju svakodnevne običaje i kreću na nesputano plesno i glazbeno putovanje upustivši se u ljubavnu aferu koja će im promijeniti živote.

la la land

Film počinje tamo gdje sve inače počinje u L.A.-u: na ulici. Tu Sebastian (Ryan Gosling) susreće Miu (Emma Stone), u prometnom kolapsu uz iritantno trubljenje koje simbolizira kaos njihovih života. Oboje su fokusirani na jedva ostvarive snove koji su životna snaga tog grada: Sebastian koji pokušava ljude zainteresirati za klasični jazz u 21. stoljeću i Mia koja želi rasturiti barem jednu audiciju.

la la land

No nitko od njih nije očekivao da će njihov susret biti sudbonosan - odskočna daska za ono što kao pojedinci nisu mogli ostvariti. Njihove odluke i postupci koje čine u želji za ostvarenjem svojih snova uvode nas u zanosan svijet "La La Landa" koji nam, uz pomoć svijetla, boje, zvuka, glazbe i teksta, pokazuje put do sreće kojoj svi mi težimo… i bol zbog neostvarenih želja koje nikada nećemo prežaliti.

Ovaj fenomenalni filmski trijumf upravo igra u domaćim kinima u distribuciji Blitza.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.