Napokon smo dočekali i njega - glazbenu i pjesničku legendu koja je već desetljećima na samom vrhu svjetske glazbe. Svi oni koji vole Leonarda Cohena jedva čekaju 15. ožujka 2010. kada će zapjevati u Areni Zagreb

leonard cohen

U sklopu turneje „A Thousand Kisses Deep", legendarni kanadski glazbenik, kantautor, pjesnik i romanopisac Leonard Cohen, nastupit će 15. ožujka 2010. u zagrebačkoj Areni. Jedan od najpoznatijih svjetskih glazbenika hrvatskoj publici predstavit će se po prvi put uživo, upravo uoči 50-godišnjice svoga glazbenog stvaralaštva, što ne znači da ga hrvatska publika dobro ne poznaje, jer su mnogi hrlili na njegove koncerte u bliže, ali i dalje zemlje - od Italije, preko Austrije do Francuske.

U svojoj dugoj glazbenoj karijeri, Cohen, kojega nazivaju i „kraljem tuge", ostavio je neizbrisiv trag. Njegove pjesme variraju od popa, preko etna, do jazza... Svojim glazbenim djelovanjem zadužio je glazbenu scenu te postavio visoke standarde, što ga čini jednim od najvećih glazbenih uzora. Osim 11 kultnih studijskih albuma kojima je svojim baršunastim, lagano napuklim dubokim glasom, udahnuo dašak vječnosti, Cohen je i autor brojnih književnih djela. Glavne teme njegovih pjesama su ljubav, seks, duhovnost i religija... Vječno postavlja pitanja i traži odgovore, a upravo zbog toga, njegove pjesme ni nakon pola stoljeća, ne gube emocionalnu snagu. Vrativši se live nastupima, njegovi koncerti diljem svijeta su rasprodani.

Kako je koncert u Areni Zagreb sjedećeg tipa, broj ulaznica je ograničen na samo 10.000 komada, koji se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketpro-a.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.