Niti Cheryl Cole, planetarno obljubljena prekrasna britanska pop-princeza, proglašena najfotogeničnijom ženom svijeta, usprkos svom besprijekornom izgledu, nije odoljela pumpanju usana

cheryl cole, napumpane usne

Naravno, na upite novinara Cheryl je u nevjerici odmahnula glavom, i blebetala nešto o alergijskoj reakciji. Ipak, „zločesti" britanski mediji odmah su prenijeli vijest o novim filerima u usnama slavne pjevačice. Kako slika govori više od riječi, sasvim je jasno da je Cheryl još samo jedna u nizu zvijezda koja je odlučila napumpati usne u nadi da će izgledati ljepše i seksipilnije (jer inače ne izgleda?!).

Od kolagena do hijaluronske kiseline

Pumpanje usana postao je trend među holivudskim glumicama i bogatim jet-setericama tijekom 80-ih godina kada se kao filer (punjač) počeo koristiti kolagen, no kako kolagen ne drži dugo, estetski kirurzi morali su pribjeći drugim vrstama filera (poput Gore-texa), koji su znali imati katastrofalne posljedice (potpunog „zaleđivanja" lica i grčenja mišića). 

Novi trend - ubrizgavanje filera na bazi hijaluronske kiseline - doveo je do toga da glumice i bogatašice manijakalno pumpaju usne, jer fileri s hijaluronskom kiselinom, kažu stručnjaci, ne izazivaju alergijske reakcije, odlično se podnose, zahvat se obavi u nepunih 10-ak minuta, a rezultat traje oko 6 mjeseci.

brittany murphy, lindsay lohan, melanie griffit, napumpane usne

Nedavna studija, osim toga, pokazala je da upravo tanke usne daju ženama stariji izgled, a punije usne vizualno pomlađuju, pa je pomama za ubrizgavanjem filera na bazi hijaluronske kiseline ogromna. 

Ne znamo kako se vama čini, ali nama svi ovi primjeri punjenja usana izgledaju strašno, poput uboda pčela i, baš kako se pokušala opravdati Cheryl Cole, poput neke gadne alergijske reakcije. Ali tko voli i ima para, nek' pumpa.

meg ryan, nicole kidman, elizabeth hurley, napumpane usne

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.