Raindrop masaža je nježna tehnika masaže, a specifična je po tome što se nanose veće količine čistih eteričnih ulja na područje kralježnice. Raindrop tehnika se temelji na teoriji da su mnoga iskrivljenja kralježnice posljedica virusa ili bakterija, koji se nalaze uzduž kralježnice i uzrokuju upale koje stežu i grče okolno mišićno i vezivno tkivo i na taj način iskrivljuju kralježnicu

raindrop masaža

U raindrop tretmanima koriste se eterična ulja koja djeluju balansirajuće, antibakterijski, antivirusno, spazmolitično, analgetično i  poticajno na cirkulaciju. Odabrane kombinacije eteričnih ulja koja se koriste u ovoj tehnici jačaju fizičko tijelo, djeluju opuštajuće na mišiće uz  kralježnicu, a to rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Dubinsko djelovanje eteričnih ulja nastaje zahvaljujući njihovoj sposobnosti da vrlo brzo prolaze kroz kožu, ulaze u tkivo, pročišćavaju limfu, snaže i regeneriraju organizam. Raindrop masaža se preporučuje kod svih bolesti kralježnice, prevencije nastanka prehlada i gripa, stresa, nesanice, nervoze, smanjenog imuniteta, kroničnog umora i depresija.

Kako se izvodi raindrop masaža?

Raindrop masaža  svoje korijene ima u iscjeliteljskim tehnikama koje su koristili američki Lakota  indijanci. Oni su  koristili esencije biljaka za podizanje energije duše i tijela, kapali ih direktno na kralježnicu i razmazavali orlovim perom. Dobro, mi danas  ne radimo orlovim perom, ali zato imamo nježne ruke kojima radimo lagano i pažljivo. Masaža se izvodi tako da se leđa lagano premažu tankim slojem  biljnog ulja i zatim se kapaju eterična ulja s visine od otprilike 20cm, poput kišnih kapi (od tuda i taj pomalo romantični naziv - raindrop). Zatim se  nježno utrljavaju duž  kralježnice i leđnih mišića. Na kraju se na leđa stavlja topli mokri ručnik, pokrije se suhim ručnikom i plahtom i dok se ručnik hladi masiraju se stopala.

Treba reći da ovo nije svemoćna tehnika i da možda neće kod svakoga pokazati iste rezultate, ali moje dosadašnje  iskustvo u primanju i pružanju  raindrop masaže je predivno. Nakon raindrop tretmana osjećate se  laganii smireni, a nešto najljepše je pogledati se u ogledalo i vidjeti poseban sjaj u očima  koji  nam daje mir, prestanak bolova, i predivna energija eteričnih ulja.

Važno je napomenuti da biljna ulja  koja se mažu na leđa moraju biti hladno prešana i nerafinirana, a eterična ulja  moraju biti isključivo aromateraspijske kvalitete, precizno kemijski i botanički definirana.

Napomena: ova tehnika se ne primjenjuje kod trudnica. Kod djece se može izvoditi, ali tada treba i dozu i vrstu eteričnih ulja prilagoditi dobi djeteta.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima
mob: 091-180-15-92
mail:
katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.