Sigurna sam da već mnoge kuhinje zamamno mirišu po kolačićima i da se šire mirisi vanilije, cimeta, čokolade, kokosa i ostalih predivnih toplih mirisa. U ove dane svakako želimo napraviti što ugodniju i topliju atmosferu u našim domovima. Osim što ćemo se pobrinuti za to da nam dom bude uredan i lijepo dekoriran, da je trpeza dovoljno bogata, možemo dodatno oplemeniti atmosferu biranim eteričnim uljima

božićni mirisi i eterična ulja

Citrusni mirisi

U vrijeme Božića, vrijeme mira, nezaobilazna su eterična ulja koja će djelovati umirujuće, opuštajuće i koja će pobuditi dobro raspoloženje. Tu spadaju citrusi kojih ima zaista puno, i oni će ugodno osvježiti i oplemeniti vaš dom. Tako možemo u aroma-lampicu ili difuzer staviti eterična ulja slatke naranče, limuna, mandarine, grejpa. Sva citrusna ulja imaju ugodan osvježavajući, okrepljujući i umirujući miris koji će pomoći da se osjećate vedrije i opuštenije.

Drvenasti mirisi

Ne smijemo zaboraviti niti eterična ulja drvenastog mirisa, kao npr. eterično ulje bijelog bora, čempresa, bijele jele, cedra. Osim što djeluju umirujuće, dočarati će vam miris vatre iz toplog kamina i tek nakićenog božićnog drvca. Jedno od eteričnih ulja koje bih izdvojila za ovu priliku je i eterično ulje arapskog tamjana. Koristi se protiv uznemirenosti, napetosti, nesanice i tjeskobe. U kombinaciji sa nekim od navedenih citrusa dobit ćete prekrasnu mirisnu i opuštajuću kombinaciju.

Osim što djeluju opuštajuće i potiču dobro raspoloženje, sva nabrojana eterična ulja imaju antivirusno i antibakterijsko djelovanje, pa će vas zaštiti i od mogućih zimskih viroza i prehlada.

Cimet i klinčići

Kad prođu mirni božićni blagdani, spremamo se dočekati Novu godinu i želimo biti što živahniji i veseliji. Ako ćete je dočekati u svom domu, unesite malo veselja i topline eteričnim uljima cimeta i klinčića, koji će dati osjećaj topline i potaknuti vas da budete aktivni, budni i veseli.

Iskoristite blagodati eteričnih ulja, provedite mirne Božićne blagdane i u Novu godinu uđite veseli i poletni!

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima  www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
Mesnička 16, Zagreb
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.