U prvim danima nakon odmora teško nam padaju jutarnja buđenja, spremanje i odlazak na posao, a na poslu kao da se prvi puta susrećemo s onime što radimo. To su moja dugogodišnja iskustva, a vjerujem i iskustva mnogih od vas. I kako si pomoći?

Katica Wolf
Katica Wolf

Svijet aromaterapije

Koliko god nam godišnji odmor bio dug (ili kratak), koliko god voljeli posao koji radimo, koliko god voljeli povratak u svoj dom, koliko god se odmorili... ipak, često se po povratku s godišnjeg odmora osjećamo prilično nespremni preuzeti stari ustaljeni tempo obveza.

U prvim danima nakon odmora teško nam padaju jutarnja buđenja, spremanje i odlazak na posao, a na poslu kao da se prvi puta susrećemo s onime što radimo. To su moja dugogodišnja iskustva, a vjerujem i iskustva mnogih od vas. I kako si pomoći?

Moram priznati da meni, otkako sam ušla u svijet aromaterapije to sve lakše uspijeva, jer obilno koristim blagodati eteričnih ulja koja mi pomognu da ovakvi osjećaji potraju što kraće.

Najpoznatija eterična ulja «pokretači» su naravno citrusna ulja (slatka naranča, mandarina, limun) i nećete pogriješiti ako posegnete za bilo kojim od tih eteričnih ulja.

Tu je također i paprena metvica koja ima stimulirajuće djelovanje u stanjima umora i bezvoljnosti. Paprena metvica će vas svojim svježim mirisom brzo razbuditi i dati vam polet i energiju.

Ne smijemo zaboraviti niti eterično ulje ružmarina kemotip 1,8 cineol koji poboljšava koncentraciju i razbistruje um, pa će vam pomoći da brže i lakše usmjerite pažnju prema zadanim obvezama.

lavanda i ruža

Ovisno o tome gdje ste provodili godišnji odmor i s kojim mirisima ste dolazili u kontakt, možete na neki način «produžiti» osjećaj godišnjeg odmora pa koristiti eterično ulje koje će vas «vratiti» u taj period. To može biti lavanda, smilje, kadulja, timijan, bijeli bor ili možda ruža - zašto ne?

Ako ste ubrali nešto bilja, donijeli neki kamenčić, ili bilo kakvu drugu uspomenu na godišnji odmor i ako je moguće, stavite neki mali dio toga na svoj radni stol, nakapajte par kapi odabranog eteričnog ulja na papirnatu maramicu i dok budete udisali eterično ulje, vjerujte, povratak će biti lakši.

Ja trenutno na stolu imam jednu cijelu prekrasnu livadu (u malom) po kojoj sam hodala i uživam u njenim mirisima isto kao i tada.

Zaista, sa svega par kapi odabranih, moćnih eteričnih ulja možete si priuštiti ugodan, mirisni povratak s godišnjeg odmora, i u «nove-stare» obaveze ući opušteni, skoncentrirani i veseli.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.