Prefini popodnevni desert uz kavu ili čaj! Mekani biskvit ispunjen kruškama, kupinama i bademima oduševit će i najveće sladokusce
Sastojci:
- 200 g + 1 žlica šećera
- 115 g maslaca sobne temperature
- 2 jaja
- 200 g jogurta
- 1 žličica limunove korice
- 1 žličica arome vanilije
- ½ žličice arome badema
- 200 g glatkog brašna
- 60 g griza
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice soli
- ½ praška za pecivo
- 3 veće kruške
- 150 g kupina
- 30 g krupno sjeckanih badema
Priprema: Brašno, griz, sol, cimet i prašak za pecivo pomiješajte u zdjelici pa ostavite sa strane. U zasebnoj zdjeli šećer izmiksajte s maslacem. Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte jogurt, arome badema i vanilije te limunovu koricu. Smjesu malo promiješajte pa dodajte suhe sastojke i miješajte ili miksajte na najmanjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Kruške ogulite, očistite i narežite na komade željene veličine. Preko biskvitne smjese ravnomjerno rasporedite pripremljene kruške, a zatim kupine i bademe. Kolač posipajte jednom žlicom šećera i stavite ga u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180°C. Kolač pecite 35-40 minuta. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu pa poslužite uz kavu ili čaj!
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
Minimojka
@17.08.2022. 11:21 2kako fino izgleda
beba
@17.08.2022. 11:21 0Mmmmmm!!!!
lidac
@17.08.2022. 15:16 0Super i zdravo
golub
@17.08.2022. 15:37 0Njamiiii, prefino izgleda
Uniqa
@18.08.2022. 08:37 0Super