Lagani čokoladni biskvit, nadjev od bobičastog voća te ukusna krema od vanilije i mascarpone sira savršena su kombinacija za ukusnu, voćnu tortu! Osim toga, ovaj biskvit ima jako malo brašna u sebi tako da je lagan i sočan te prepun arome čokolade i kakaa

cokoladno vocna torta recepti

Sastojci:

Čokoladni biskvit:
- 8 jaja
- 160 g šećera
- prstohvat soli
- 40 g glatkog brašna
- 40 g Dr. Oetker kakaa u prahu
- 1 pakiranje Dr. Oetker praška za pecivo
- 100 g naribane čokolade

Nadjev od bobičastog voća:
- 400 g bobičastog voća
- 2 pakiranja Dr. Oetker vanilin šećera
- 2 žlice šećera
- 150 ml + 2 žlice vode
- 25 g Dr. Oetker gustina

Krema od vanilije:
- 2 pakiranja Dr. Oetker kreme za torte okusa vanilija
- 125 g mascarpone sira

Priprema: U zdjelici pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Prosijte i ostavite sa strane. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne zapjene, postupno dodajte malo po malo šećera i miksajte smjesu dok ne dobijete gusti snijeg od bjelanjaka, odnosno dok se šećer ne otopi. Dodajte žutanjke pa sve još kratko izmiksajte. na kraju lagano umiješajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo te naribanu čokoladu.

Biskvitnu smjesu izlijte u veliki lim za pečenje, onaj koji se dobije uz pećnicu. moje je veličine 35 x 40 cm. Lim prethodno namastite i pobrašnite. Biskvit pecite 10.12 minuta na 180°C. Dosta je tanak pa će brzo biti pečen. Dok se biskvit peče pripremite nadjev od bobičastog voća. Ja sam koristila ribizle, maline, kupine i borovnice. Voće stavite u manji lonac, a zatim dodajte šećer i 150 ml vode. Kada zakipi kuhajte ga nekoliko minuta na laganoj vatri dok ne omekša. Gustin razmutite s 2 žlice vode, dodajte ga voću i kuhajte još kratko - dok se nadjev ne zgusne. Ohlađeni biskvit razrežite tako da dobijete tri trake. Svaku traku biskvita premažite voćnim nadjevom, a zatim i kremom od vanilije.

Za pripremu kreme praškastu smjesu iz vrećice i hladno mlijeko pomiješajte u većoj zdjeli. Kremu zatim miksajte 5 minuta na najmanjoj brzini. Kremu možete koristiti samostalno za nadijevanje ili dekoraciju torti i kolača. Ja sam joj odlučila dodati i malo mascarpone sira što se pokazalo kao pun pogodak! Tortu ukrasite čokoladom i svježim bobičastim voćem te ju spremite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro rashladi.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.