Krafne na malo drugačiji način! Tko nije ljubitelj krafni prženih u ulju, može slobodno uživati u ovim slatkim pecivima s preljevom od limuna!

krafne iz pecnice

Sastojci:

Tijesto za krafne:

- 700 g glatkog brašna
- 1 svježi kvasac (40 g)
- 100 g maslaca
- 450 ml toplog mlijeka
- 2 žutanjka
- 2 vanilin šećera
- 1 žlica šećera
- 1 žlica ruma
- naribana korica 1 limuna

Za premazivanje krafni:
- 80 g maslaca

Glazura i posip:
- sok 1 limuna
- šećer u prahu
- sušene brusnice

Priprema: U veću zdjelu stavite brašno, napravite udubinu pa dodajte razmrvljen svježi kvasac i 100 ml toplog mlijeka (oduzeti od ukupne količine). Ostavite kvasac neka miruje 10 -15 minuta, dok se ne zapjeni. Zatim dodajte sve ostale sastojke pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Zdjelu s tijestom prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplome mjestu barem sat vremena kako bi tijesto udvostručilo volumen. Pripremljeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na 0,5 cm debljine pa izrezujte krafne s rupom u sredini. Slažite krafne na lim za pečenje obložen masnim papirom i ostavite ih dodatnih 15 minuta da se dižu. Krafne pecite na temperaturi od 180 °C 10 -15 minuta, odnosno dok ne poprime zlatno žutu boju.

Pečene, još vruće krafne premažite vrućim, otopljenim maslacem. Krafne poslužite odmah tople i posipane šećerom u prahu ili pričekajte da se malo ohlade te ih prošarajte glazurom od limuna i posipajte sjeckanim, suhim brusnicama. Za pripremu glazure u zdjelicu stavite svježe cijeđeni sok od limuna pa dodajte malo po malo šećer u prahu, dok ne dobijete preljev željene gustoće.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Instagram: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.