Lagana ljetna torta s malinama i borovnicama! Isprobajte odličnu kombinaciju prozračnog biskvita s aromom limuna i ukusne kreme od kiselog vrhnja!

torta s malinama i borovnicama

Sastojci:

Biskvit:

- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g glatkog brašna
- 100 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- naribana korica 1 limuna

Krema:

- 400 ml slatkog vrhnja
- 400 g kiselog vrhnja
- 2 vanilin šećera
- 4 žlice šećera
- 2 želatine u prahu
- 250 g svježih malina
- 125 g svježih borovnica

Priprema:

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje, mlijeko i limunovu koricu. Dodajte brašno pa smjesu još kratko izmiksajte tako da uklonite sve grudice. Smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (28 cm) obložen masnim papirom. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri.

Kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Želatinu otopite na laganoj vatri i pomiješajte s kiselim vrhnjem pa sve umiješajte u tučeno slatko vrhnje. Na kraju dodajte i bobičasto voće. Kremu nanesite preko ohlađenog biskvita i poravnajte. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati, dok krema ne očvrsne. Tortu slažite u kalupu u kojem se pekao biskvit.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.