Ljetni obrok pripremljen od sirovih sastojaka ili kraćom termičkom obradom sačuvat će više nutritivnih sastojaka, a obogaćen orašastim plodovima, sezonskim povrćem i maslinovim uljem dodatno će pomoći tijelu da bolje apsorbira zaštitne fitokemikalije poput likopena iz rajčice ili luteina iz tamnozelenog povrća
Hladna juha od rajčice u čaši zapravo je vrlo nalik tipičnoj španjolskoj hladnoj juhi gazpacho. Takve juhe idealno su rješenje u ljetno doba godine, a osim što su osvježvajuće i nadoknađuju tekućinu, bogat su izvor vitamina i kalija.
Sastojci:
- 500 ml soka od pasirane rajčice
- 2 češnja organskog češnjaka
- 1 organski krastavac
- 2 žlice jabučnog octa
- 5 žlica maslinovog ulja
- listići bosiljka te sol i papar prema želji
Priprema: Pasiranoj rajčici dodajte češnjak, krastavac koji ste sitno nasjeckali, listiće bosiljka i ocat. Sve sastojke propasirajte i izmiksajte u kašu štapnim mikserom ili u blenderu. Smjesu zalijte uljem i miješajte, a potom dodajte sol i papar te ostavite juhu u hladnjaku barem tri sata. Servirajte u visoke čaše.
Preporuka: EKOZONA Pasirana rajčica (700 ML) - plodovi rajčice jedan su od glavnih izvora likopena (snažni antioksidans), a zanimljivo je da ga u prerađevinama rajčice ima nekoliko puta više nego u svježem plodu. EKOZONA pasirana rajčica proizvedena je od organski uzgojenih plodova čijom preradom nisu uništene hranjive tvari. Cijena: 13,99 kn
glamurlover
@20.08.2014. 09:53 1Odlično. Fino, zdravo i osvježavajuće.
Famke
@20.08.2014. 10:05 1Volim rajčicu na raznorazne načine, ali hladna juha - NE, hvala!!!
Minimojka
@20.08.2014. 10:43 1Mmmm, može, rajčica kod mene može na apsolutno sve načine <3
beba
@20.08.2014. 13:19 0Obožavam!!!!
valen-cia
@20.08.2014. 13:38 2Često radim juhu od rajčice, svi ju doma obožavamo!
tirzah
@20.08.2014. 15:07 0Volim sve juhe, ali baš od rajčice - ne! Ali ju jedem cijelo ljeto u ogromnim količinama. Ne solim ju, samo ju narežem, uz obrok, ali i onako, kao međuobrok.
lile
@20.08.2014. 16:49 0Rajčicu volim kao salatu, svježu, a ako je domaća, onda je to mljac.
Nikolina
@20.08.2014. 21:01 0Odličan recept. A najviše volim šalšu od domaćih pomidora ili salatu od domaćih pomidora i krastavaca s malo kapule i začinjenu s maslinovim uljem... uh..
bubu malla
@21.08.2014. 01:25 0Juha od rajčice je zbilja najukusnija juha. inače obožavam sve od rajčica, al juha mi je fenomenalna.
lulija
@21.08.2014. 17:27 0Ja jako volim juhu od rajčice al hladnu nikako.Kod mene se juha jede samo topla.