Za sve one koji vole jednostavna, lagana i dijetalna jela, Luka Raspor pripremio je recept za osvježavajuću šarenu salatu od penne tjestenine i surimi-štapića, s puno povrća. Ovo lagano i fino jelo napravit ćete brzo, a pojesti polako i s guštom

hladna surimi salata

Sastojci:

- 1 crvena ili žuta paprika narezana na kockice
- 1 svježi krastavac narezan na kockice
- 4-5 malih cherry rajčica narezanih po pola
- pola konzerve kukuruza
- crne i zelene masline
- malo rikule po želji
- 15 kuhanih surimi štapića
- pola paketa tjestenine (penne)
- maslinovo ulje
- sol i papar
- malo naribanog češnjaka
- prstohvat peršina
- limunov sok

Priprema: tjesteninu i surimi štapiće skuhati u slanoj vodi. Ne predugo da se ne bi prekuhali, ohladiti, narezati štapiće. Povrće narezati na kockice i polovine, u posudu staviti sve sastojke te začiniti, promiješati i servirati hladno.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.