Svaki dan je dobar dan za iskazati nekome ljubav, pa evo ideje za tortu kojom to možete učiniti na najslađi način. S obzirom na to da je svibanj mjesec jagoda, pripremite deliciju s ovim osvježavajućim voćem. Ova torta sa šlagom i jagodama priprema se brzo i jednostavno, a zaista je ukusna

torta s jagodama i slagom

Sastojci:

Biskvit:
- 5 jaja
- 180 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 110 g glatkog brašna
- 10 žlica ulja
- 5 žlica tople vode
- 100 g mljevenih orašastih plodova

Nadjev s jagodama:
- 500 g svježih jagoda
- 300 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije

Dekoracija:
- 200 ml slatkog vrhnja
- nekoliko svježih jagoda

Ostalo:
- 2 žlice ruma

Priprema: Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Žutanjcima dodajte vodu i ulje pa još kratko miksajte. Lagano umiješajte brašno, a zatim dodajte snijeg od bjelanjaka. Na kraju umiješajte mljevene orašaste plodove, možete koristiti orahe, lješnjake ili bademe – što god volite. Biskvitnu smjesu izlijte u ZENKER KALUP ZA TORTE U OBLIKU SRCA. Dno kalupa prije pečenje obložite papirom za pečenje. Biskvit pecite 25 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite dva puta tako da dobijete tri jednaka dijela.

Jagode operite, ocijedite i narežite na kockice. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag, a pred kraj miksanja dodajte šećer u prahu i aromu vanilije. U izmiksani šlag umiješajte jagode. Rum pomiješajte s 4 žlice vode pa ravnomjerno poprskajte biskvite. Tortu nadjenite pripremljenim šlagom i jagodama. Cijelu tortu također premažite šlagom i ukrasite prema želji, najbolje svježim jagodama.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.