Jednostavnom receptu za ukusnu i laganu tortu sa šumskim voćem vraćat ćete se cijelo ljeto
Kakao biskvit:
- 5 jaja
- 180 g šećera
- 4 žlice vruće vode
- 130 g glatkog brašna
- 65 g gustina
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice kakaa u prahu
Krema sa šumskim voćem:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 250 g Mascarpone sira
- 70 g šećera
- 250 g šumskog voća
- 1 želatina u prahu
- 5 žlica vode
Dekoracija:
- 250 g šumskog voća
- 1 crveni preljev za torte
Priprema: Jaja miksajte sa šećerom i vodom 5 minuta dok ne dobijete svijetlo-žutu kremastu smjesu. Dodajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao pa sve kratko izmiksajte najmanjom brzinom. Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (28 cm) prekriven masnim papirom i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno i pazite da se ne prepeče kako biskvit ne bi bio suh. Ohlađeni biskvit prerežite na pola, tako da dobijete dva jednaka dijela.
Za pripremu kreme voće, šećer i vodu stavite u manji lončić i zagrijte na laganoj vatri. Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Maknite voće s vatre i ostavite sa strane da se malo ohladi. Tučeno slatko vrhnje izmiksajte s mascarpone sirom. Dodajte voće pa sve lagano izmiješajte. Biskvit stavite na podlogu za torte i premažite polovicom kreme. Prekrijte tortu drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme. Po vrhu tortu posložite ostatak šumskog voća i prelijte ga preljevom za torte. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet
hogarica
@04.07.2023. 12:00 1Prefino...
Superwoman
@04.07.2023. 12:00 2mmmm njami njami
beba
@04.07.2023. 12:18 1FIIINOOOOOO!!!!
Stampa
@04.07.2023. 12:20 1Odlično. Jedva čekam isprobati recept.
Minimojka
@04.07.2023. 13:37 0njaaam