Sićušne chia sjemenke, koje su bijele ili tamnosmeđe do crne boje, imaju visoku prehrambenu vrijednost. Tijelo opskrbljuju proteinima, vitaminima A, B, E i D i mineralima kalcijem, kalijem, bakrom, željezom, manganom i cinkom. Osim toga, odličan su izvor vlakana, balastnih tvari koje pospješuju probavu
- pola praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 2 dcl vode
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice chia sjemenki
- 1 žlica sezama
- po želji: mak, kim, razni mediteranski začini, sušene rajčice, češnjak, razni sirevi..
Piše: Sanja Štrbac, food blog Domaćica
dory
@12.05.2015. 09:43 1Volim ovakve grickalice, samo me zanima mogu li se chia sjemenke posuti i po površini pa tek onda zapeći, ja volim tako posutu sezam i lan?
Đuki
@12.05.2015. 09:56 1Od Sanje uvijek divno i prefino!!
Hinka
@12.05.2015. 10:52 1Zvuči fino, probat ću.
Minimojka
@12.05.2015. 14:43 2ovo je super
beba
@12.05.2015. 17:18 0Da, zvuči fino:))))))
Nikolina
@12.05.2015. 19:21 1Isprobat ću, stavila u omiljene članke, samo me zanima bi li se chia sjemenke prije morale malo natopiti u vodi ili dr. tekućini jer mislim da su tada učinkovitije?
lulija
@13.05.2015. 13:24 0Primamljivo...
Lana010
@20.06.2015. 21:44 0jako fino :)