Recept za ovaj jednostavan kolač s keksima i pudingom dolazi u mnogo varijanta i svatko ima svoj najdraži... Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj s dodatkom jagoda i bijele čokolade

recepti

Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 60 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 praška za puding s okusom vanilije
- 250 g Petit beurre keksa + 15-ak keksića za podlogu
- 200 g maslaca
- 200 g bijele čokolade
- 200 g kiselog vrhnja
- 500 g svježih jagoda

Priprema: Jagode operite, posušite i izrežite na kockice. Prašak za puding razmutite u cca 2 dl mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne. U kuhani još vrući puding dodajte maslac i bijelu čokoladu pa miješajte kremu dok se maslac i čokolada ne otope. Zatim umiješajte kiselo vrhnje. Na kraju umiješajte razlomljene kekse i jagode. Dno kalupa (cca 30x35 cm) prekrijte keksima pa preko njih izlijte pripremljenu smjesu. Lijepo sve poravnajte pa prekrijte vrh kolača prozirnom folijom. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga spremite u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje preko noći. Kada se kolač ohladi, ako želite možete ga premazati s 300-400 ml tučenog slatkog vrhnja.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Digitalnu kuharicu sa zbirkom recepata s jagodama potrazite na linku.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.