Jednostavna rolada punjena džemom od jagoda i laganom kremom od šlaga i mascarpone sira. Ne morate čekati vikend da isprobate ovaj jednostavan recept, slobodno zasladite i sredinu tjedna! 

rolada od dzema s jagodama

Sastojci:

Biskvit:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 100 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- naribana korica ½ limuna

Bijela krema:
- 150 ml slatkog vrhnja
- 200 g mascarpone sira
- 20 g šećera u prahu

Čokoladna glazura:
- 100 g bijele čokolade
- 50 ml slatkog vrhnja

Ostalo:
- 2-3 žlice džema od jagoda za premaz biskvita

Priprema: Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne zapjene. Po malo dodajte šećer pa nastavite miksati bjelanjke 2-3 minute da dobijete čvrsti snijeg tj. da se šećer ne otopi. Dodajte jedan po jedan žutanjak i sve još kratko izmiksajte. Dodajte naribanu limunovu koricu. Brašno i prašak za pecivo prosijte te ih pomalo dodajte u smjesu od jaja i šećera te sve lagano izmiješajte. Biskvitnu smjesu izlijte u veliki kalup za pečenje (30x35 cm) obložen masnim papirom i pecite na temperaturi od 180 °C 10 minuta. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.

rolada od dzema s jagodama

Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite tankim slojem džema od jagoda (možete koristiti i džem od šumskog voća ili borovnica). Preko džema nanesite hrpice kreme i pažljivo u razmažite i lijepo zagladite. Ako želite, po vrhu kreme možete složiti i jagode narezane na kockice. Za pripremu kreme slatko vrhnje i šećer u prahu izmiksajte u mekani šlag. Zatim dodajte mascarpone sir i sve još kratko izmiksajte. Biskvit ponovno zamotajte u roladu i prelijte glazurom od bijele čokolade.

Za topljene čokoladnih glazura koristim Zenker posudu za topljenje čokolade. U manjem loncu zagrijte vodu do vrenja te na njega stavite posudu za topljenje čokolade. U posudu dodajte razlomljenu bijelu čokoladu i slatko vrhnje. Otopljenu čokoladu i vrhnje malo promiješate da se otope i zadnji komadići čokolade pa prelijte preko rolade. Prije posluživanja, roladu spremite u hladnjak na 2 sata.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.