Volite li trešnje, kojih na tržnicama sada ima koliko vam srce želi, svakako ih probajte kao dodatak čokoladnim muffinima - dat će im sočnost i divnu aromu

čokoladni muffini s trešnjama
Sastojci:

- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g margarina za kolače
- 1 jaje
- 2 dcl mlijeka
- 2 žlice kakaa
-150 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g trešanja očišćenih od koštica
- 200 g čokolade (pola rastopiti, a pola isjeckati)

Priprema:

Margarin omekšajte i dobro ga izradite sa šećerom. Dodajte još i vrećicu vanilin šećera i jedno cijelo jaje, pa dobro umiješajte. Veliku čokoladu (200 g) prepolovite, pa jednu polovicu oprezno rastopite i umiješajte u smjesu jaja i margarina. Dolijte šalicu (2 dcl) mlijeka i 2 žlice kakaa. Na kraju, uz stalno miješanje, postupno dodajte brašno s praškom za pecivo.

Ostatak čokolade izribajte na grubo, ili sitno isjeckajte i zdrobite, pa ove čokoladne komadiće dodajte u smjesu. Na kraju ubacite i trešnje, pa onda smjesu promiješajte da se svi sastojci pravilno rasporede u masi. Papirnate čašice za muffine poslažite u kalup, žlicom ih napunite do 2/3 visine i pecite na 180°C oko 20 minuta.

Jesu li muffini pečeni, možete provjeriti čačkalicom. Zabodite drvce u sredinu muffina - pa ako izađe suho, kolač je gotov.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.