Od 20. do 25. kolovoza zaljubljenici u jedinstvene avanture mogu sudjelovati na šestom po redu planinarskom događanju HIGHLANDER Velebit, tijekom kojeg će na područje okolice Velebita pristizati sudionici iz više od 20 zemalja svijeta

highlander velebit

Prirodne ljepote nekog kraja neupitno su najbolji mamac za turiste, ali i najbolja reklama pojedine zemlje u svijetu. Ljudski faktori poput gostoprimstva, gastronomske ponude ili neke druge vrste dodatnog sadržaja svakako doprinose turističkoj atraktivnosti, no svjež zrak, čisto more, zapanjujući pogled ili pak obronci planina od kojih zastaje dah definitivno su prvi kriterij za odabir lokacija koje želimo posjetiti. 

Kada se spoje prirodne ljepote s aktivnosti koja te ljepote stavlja u prvi plan i uz to sudionicima nudi priželjkivani odmak od svakodnevice, dobije se savršena kombinacija. Upravo to svojim sudionicima nudi HIGHLANDER – planinarsko događanje koje se prije šest godina prvi put odvilo na bajkovitom Velebitu, a od tad se proširilo u 17 zemalja svijeta. 

Ova planinarska avantura nudi sudionicima mogućnost da ovisno o svojim željama i fizičkoj spremi uživaju od dva do pet dana u planinama, daleko od suvremenih tehnologija, društvenih mreža i svega onog bez čega inače ne možemo zamisliti dan.

highlander velebit

Osim dobrobiti koju čini sudionicima, HIGHLANDER Velebit pozitivno utječe i na turističku sliku Ličko-senjske županije. Prošle godine na događanju na Velebitu sudjelovalo je više od 600 sudionika, a svih ovih godina oni su, osim iz Hrvatske, dolazili iz više od 20 zemalja svijeta: Švicarske, Nizozemske, Singapura, Slovenije, Srbije, Južne Afrike, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Belgije, Ujedinjenog Kraljevstva, Crne Gore, Poljske, Češke, Francuske, Italije, Kolumbije, Mađarske, Španjolske, Izraela… Tako je HIGHLANDER Velebit poslao jednu od najljepših slika Hrvatske u cijeli svijet, a događanje je doprinijelo i povećanom broju noćenja jer je čak 60 posto sudionika rezerviralo smještaj prije ili nakon HIGHLANDER-a upravo u okolici Velebita.

Kroz ovo planinarsko događanje kojim se popularizira planinarenje kao zdrava životna navika za sve dobne skupine, populariziraju se i prirodne ljepote planine Velebit koja se može pohvaliti s dva Nacionalna parka – Paklenicom i Sjevernim Velebitom, čije se bukove šume ujedno nalaze i na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Uz to, cijela Ličko-senjska županija svojim prirodnim ljepotama nameće se kao savršena pred i post sezonska destinacija koju vrijedi posjetiti.

highlander velebit

U organizaciji HIGHLANDERA ističu i da su iznimno sretni i ponosni na suradnju koju već godinama ostvaruju na svim razinama u Ličko-senjskoj županiji, a posebno ih veseli što ovo planinarsko događanje potiče i aktivnost kod brojnih OPG-ova i drugih malih poduzetnika na području regije.

Zbog svega navedenog početak šestog izdanja HIGHLANDER Velebit, koje će se održati od 20. do 25. kolovoza, s nestrpljenjem iščekuju ne samo stotine sudionika iz svih dijelova svijeta nego i lokalno stanovništvo koje se još jednom sprema dokazati zašto su vrhunski domaćini.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.