.

UVJETI KORIŠTENJA

Hvala Vam što ste posjetili portal Femina.hr u vlasništvu tvrtke Femina Media d.o.o.

Korištenje bilo kojeg dijela Femina.hr portala i svih njegovih podsiteova podložno je niže navedenim Uvjetima korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati Uvjete korištenja, te se smatra da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Uvjetima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

FEMINA.HR PORTAL

Tvrtka "Femina Media d.o.o." posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Femina.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Femina.hr portala ukoliko ne krše Uvjete korištenja.

Femina.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice. 
Femina.hr portal sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Femina.hr portala posjetitelji koriste na vlastitu odgovornost i Femina.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Niti jedan dio Femina.hr portala ne smije se koristiti u svrhe protivne važećim zakonima i ostalim propisima Republike Hrvatske, niti za promoviranje istih.

Pristup Femina.hr portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

PRIHVAĆANJE UVJETA KORIŠTENJA

Femina Media d.o.o. iz Zagreba, Trg kralja Petra Krešimira IV br.7 (dalje Femina Media d.o.o. ili Femina.hr), vlasnik je internet portala Femina.hr, kojim istovremeno i upravlja, a kojem korisnici pristupaju sukladno ovim Uvjetima korištenja.

Molimo da prije korištenja portala pažljivo pročitate Uvjete korištenja, jer pristupom na stranice ili korištenjem bilo kojeg dijela portala Femina.hr, njegovog sadržaja ili usluge, suglasni ste s ovim Uvjetima korištenja i obvezani njima. U slučaju da niste suglasni, nemate pravo koristiti se sadržajem i uslugama portala.

Prihvaćanjem Uvjeta korisnik se slaže da će sadržaj i usluge portala uključivati i reklame, obavijesti i poruke administratora i slične poruke nužne za obavještavanje korisnika portala. Uredništvo portala zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge portala, bez obveze prethodne najave.

PROMJENA UVJETA KORIŠTENJA

Femina Media d.o.o. zadržava pravo promjene sadržaja i uvjeta korištenja portala, bez obveze prethodne najave.

AUTORSKA PRAVA

Femina Media d.o.o. je vlasnik autorskih prava na svim sadržajima portala (tekstualni, vizualni, audio i video materijali, baze podataka, programerski kod). Svako neovlašteno reproduciranje, distribuiranje ili korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika (Femina Media d.o.o.), smatra se kršenjem autorskih prava portala te je podložno tužbi.

Ukoliko smatrate da je Femina.hr povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni ukoliko se utvrdi da je pritužba utemeljena.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Femina.hr portal sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Femina.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje koji se ne nalaze na portalu Femina.hr.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Femina.hr portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

Femina.hr se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz izričitu dozvolu korisnika.

Femina.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Femina.hr koristi kako bi sakupio informacije o korisnicima koji ga koriste s ciljem da kontinuirano unapređuje portal i njegove sadržaje, te da se što više prilagodi korisnicima. Osobne podatke koje prikupljamo (ime, prezime, email, ulica i mjesto stanovanja, broj mobitela) koristit ćemo samo za namjenu za koju nam je korisnik dao izričitu privolu.

Femina.hr obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput imena i prezimena, adrese stanovanja, brojeva mobilnih telefona (mobitela) neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati. Femina Media d.o.o. i Femina.hr imaju pravo obaviještavati registrirane korisnike putem e-mail adrese ili sms poruke o dobitnicima igara darivanja na portalu Femina.hr, o događanjima i novom sadržaju na portalu Femina.hr te o ponudama ogašivača i/ili partnera na portalu Femina.hr samo ako je korisnik dao izričitu privolu da želi biti obaviješten.

Ako se korisnik registrirao za igru darivanja morao je ustupiti svoje osobne podatke tvrtki Femina Media d.o.o. Tvrtka Femina Media d.o.o. te će podatke koristiti samo ako je korisnik nasumično odabran za dobivanje dara te će podatci biti korišteni kako bi dar bio poslan na korisnikovu adresu navedenu u prijavi. Korisnik koji je odabran za dobivanje dara PRISTAJE da se njegovo ime, prezime, adresa te broj mobitela ustupe strani koja daruje poklon, a kako bi ta strana uspješno poslala dar odabranom korisniku. Strani koja šalje dar bit će napomenuto da korisnikove podatke smije koristiti samo u svrhu slanja dara i dobivanja povratnih informacija o proizvodu koji je predmet darivanja.  Također, korisnik je suglasan da se njegovi podatci objave na web stranicama Femina.hr. Korisnik može u bilo kojem trenutku tražiti uklanjanje svojih podataka sa webstranica Femina.hr.

Korisnik, koji je ustupio svoje osobne podatke tvrtki Femina Media d.o.o. može, bez da obriše cijeli svoj račun, ukloniti samostalno te iste podatke iz baze tvrtke Femina Media d.o.o. (osim email adrese, koja je ujedno i korisničko ime). Također, korisnik može u tekstualnom obliku preuzeti sve osobne podatke koje imamo o njemu.

Femina.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja ovih Uvjeta korištenja ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Femina.hr koristi tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web-lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o vašim posjetima ovoj i drugim web-lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati kakav izbor imate kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite ovdje.  

REGISTRACIJA KORISNIKA

Registriranjem na Femina.hr portalu korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku. Postupanje suprotno ovome smatrat će se kršenjem Uvjeta korištenja. Kako bi se registrirao korisnik ne treba unijeti svoje osobne podatke, osim email adrese. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti prouzročene njegovim korištenjem usluga Femina.hr portala. Jedna se fizička ili pravna osoba smije registrirati najviše jedanput. Femina Media d.o.o. zadržava pravo ukinuti sve račune osoba te ne dozvoliti buduću registraciju onima koji se registriraju više od jedan puta.

Korisnik ima pravo i može samostalno obrisati svoj registrirani račun i sve podatke o njemu koje Femina Media d.o.o. drži o korisniku. Brisanjem računa uklanjanju se svi osobni podatci o korisniku te cjelokupni račun na Femina.hr. Korisnik će se morati ponovno registrirati ako želi ponovno otvoriti svoj račun na Femina.hr.

Femina.hr je portal dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima i propisima. Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.

Femina.hr zadržava pravo na odbijanje registracije te na ukidanje ili uskraćivanje mogućnosti korištenja korisničkog računa, ili jedne ili više usluga portala, bez prethodne najave ili objašnjenja, te ne snosi odgovornost za štetu nastalu takvim postupcima.

Femina.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neovlaštenim korištenjem njegova korisničkog računa. 

OBVEZE KORISNIKA

Prihvaćanjem Uvjeta korištenja korisnik se obvezuje da neće koristiti sadržaj ili usluge Femina.hr-a na nezakonit način, suprotno Uvjetima korištenja ili u svrhe za koje nije namijenjen od strane Femina.hr-a.

Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati informacije/materijale koji su zakoniti i odgovarajući pojedinom servisu.

Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su u suprotnosti sa važećim hrvatskim i/ili međunarodnim zakonima, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, nepristojan, prijeteći, rasistički, seksistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugima;
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala;
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse, crve, trojane ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika;
 • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja;
 • sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s Femina.hr portalom
 • koristiti uvrjedljive riječi odnosno psovke

Femina.hr nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave bez obavijesti ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima.
Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a Femina.hr ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

PRAVILA KOMENTIRANJA

Komentari objavljeni na portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta korištenja i pravila komentiranja. Zabranjeno je vrijeđanje drugih osoba (s time povezno i vrijeđanje osoba koje komentiraju članke na portalu) te korištenje psovki i uvrjedljivih riječi općenito. Korištenje sustava komentara za promociju webstranica i siteova strogo je zabranjeno. Femina.hr iskorištava pravo onemogućavanja pristupa FeminaBoudoiru korisnicima koji se ne drže ovih Uvjeta korištenja. Komentiranjem pristajete na zapisivanje IP adrese s koje je napravljen komentar.

FEMINABOUDOIR KLUB

Svaki korisnik portala Femina.hr može postati članom FeminaBoudoir kluba. Članom se postaje besplatnom registracijom na portalu Femina.hr. Ako član kluba želi sudjelovati u igrama darivanja kluba, mora upisati svoje osobne podatke u našu bazu podataka. Korisnici koji nisu članovi FeminaBoudoir kluba ne mogu sudjelovati u igrama darivanja kluba. Također, članovi FeminaBoudoir kluba mogu uživati u posebnim popustima naših sponzora o čemu će biti unaprijed obaviješteni.

Članovi FeminaBoudoira smiju i mogu ostavljati komentare na članke, te pregledavati sve svoje komentare u Moji komentari kao i čuvati odabrane članke (koji im se sviđaju) u Omiljenim člancima.

PORUKE FEMINA.HR-A I SPONZORA

Femina.hr može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti Femina.hr portala i sponzora, ali samo ako je registrirani korisnik dao izričitu privolu da želi primati takve obavijesti.

OGLAŠAVANJE NA PORTALU FEMINA.HR

Sva tehnička i dizajnerska rješenja primjenjena na portalu Femina.hr, osim onih primljenih od naručitelja oglasa, su vlasništvo tvrtke Femina Media d.o.o.

Odgovornost za istinitost podataka koje sadržava oglas snosi naručitelj oglasa. Naručitelj oglasa jamči da su svi oglasni materijali njegovo vlasništvo ili da ih ima pravo koristiti u oglasne svrhe.

Klikom na oglasnu jedinicu može se otvoriti internet stranica treće strane nad čijim sadržajem portal Femina.hr i tvrtka Femina Media. d.o.o. nemaju utjecaja. Zakupljeni oglasni prostor nije moguće ustupiti na korištenje trećim osobama ukoliko nije dogovoreno drugačije. Naručitelj oglasa jamči da na svoje oglasne materijale neće postavljati oznake, logotipe ili promotivne materijale trećih osoba osim ako nije dogovoreno drugačije.

Femina.hr zadržava svako pravo neobjavljivanja oglasa za koje smatra da nisu istiniti i/ili primjereni ili na bilo koji način ne odgovaraju uređivačkoj politici portala. Sljedeće vrste oglasa Femina.hr ne objavljuje:

 • Ilegalne ili nepoželjne proizvode
 • Prevarantske, varljive, nedopuštene ili uvredljive materijale
 • Diskriminacijske oglase
 • Lijekove koji su na listi HZZO ili lijekove koje je zabranjeno oglašavati prema zakonu RH
 • Alkohol, drogu ili bilo koja druga opojna sredstva
 • Bilo kakvu vrstu oružja i/ili vatromet
 • Cigarete, duhan i/ili bilo koje druge nikotinske proizvode
 • Kockanje
 • Pornografiju ili sadržaj sličan tome
 • Oglase sa stroboskopskom animacijom ili animacijom koja može naštetiti vidu korisnika portala
 • Oglase koji prelaze dogovorene dimenzije oglasne pozicije
 • Oglase koji prikupljaju privatne podatke ili neke druge karakteristike korisnika

Reklamacije na objavljene oglase primaju se isključivo u pisanom obliku (pošta ili e-mail) i to najkasnije u roku od tri dana od objave oglasa. U slučaju da je za reklamaciju odgovorno uredništvo portala, oglašivaču će se odobriti ponovna objava istovjetnog oglasa bez dodatne naknade.

Pogreška nastala zbog objektivnih ograničenja u prirodi medija ili zbog pogrešne pripreme oglasa naručitelja, reklamacijom se neće uvažiti.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Korisnik potvrđuje suglasnost da Femina Media d.o.o. nema nadzor niti dužnost poduzeti bilo kakvu radnju, niti se može smatrati odgovornom nad sljedećim čimbenicima:

 • za to koji se korisnik koristi uslugama i sadržajima portala;
 • za učinak koji sadržaj i usluge na portalu imaju ili bi mogli imati na korisnike;
 • za način na koji korisnici interpretiraju sadržaj i usluge na portalu;
 • za radnje koje će korisnik poduzeti ili bi mogao poduzeti pod utjecajem sadržaja i usluga dostupnih na portalu.

Femina Media d.o.o. nije odgovorna korisniku ni trećim osobama za bilo kakvu štetu, imovinsku ili neimovinsku ili bilo kakvu drugu, a koja je povezana s korištenjem sadržaja i usluga na Femina.hr portalu ili proizlazi iz njega. Prihvaćanje odricanja od odgovornosti Femina Medie d.o.o. nužan je preduvjet korištenja sadržaja i usluga Femina.hr portala.