Znate one komade nakita koji su bezvremenski i svevremenski, koje poželite jer znate da ćete ih čuvati zauvijek i da će oni čuvati vas? Ali i želite ih pokloniti svojim osobama… Lykke mirisni medaljoni, inspirirani ljepotama hrvatske baštine, su upravo to – priča, poruka, uspomena, modni detalj. Ljubav! 

lykke nakit

Lykke mirisni medaljoni inspirirani su ljepotama hrvatske baštine, a kreirani su s motivima našega kulturnoga blaga. Među različitim motivima medaljona posebno se ističe Lace of Pag, Lykke mirisni medaljon koji je dobio posebno priznanje i proglašen je originalnim suvenirom grada Paga 2020. U Pagu su prepoznali njegovu vrijednost i originalnost, a s motivima paške čipke medaljon je pravo malo umjetničko djelo. Zaboravite na klasične suvenire i ovoga puta nekoga iznenadite posebnim komadom nakita koji priča svoju priču.

lykke nakit

Paška čipka kao suvenir

Ljeto je u punom zamahu, a ono što ga karakterizira svakako je more i odmor o kojem sanjamo tijekom cijele godine. No što kada biste djelić Mediterana mogli nositi sa sobom čak i onda kada miris borova, cvrčci i šum valova budu daleko od nas? Paška čipka dio je bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa te se godinama tradicijski njeguje i prenosi s generacije na generaciju. Sada se ona nalazi na predivnom komadu nakita koji priča svoju priču. Nastao je u suradnji s paškom umjetnicom Vesnom Herendom, a njegov razvoj trajao je gotovo tri mjeseca upravo zbog detalja kojima obiluje paška čipka prema kojoj je medaljon i rađen, a koje su željeli vjerodostojno prenijeti. Ovaj suvenir prepoznao je i Grad Pag te ga proglasio Originalnim suvenirom grada Paga 2020. Tako se ovaj predivan komad nakita urezao u povijest ovoga otoka kao još jedna posebna priča koja slavi višestoljetnu tradiciju. 

lykke nakit

"Izradom medaljona s motivom autentične paške čipke željeli smo prvenstveno ukazati na važnost njegovanja tradicije te naše kulturne baštine koja se nasljeđuje s generacije na generaciju. Kao što su za održavanje tradicije šivanja paške čipke zaslužne generacije Paškinja koje su strpljivo šivale i svoje znanje prenosile na mlađe generacije. Jačanjem lokalnog identiteta stvaramo svjetsko kulturno blago, a sama činjenica da je paška čipka upisana u registar UNESCO-a s hvarskom i lepoglavskom čipkom te je jedno od sedam nematerijalnih kulturnih dobara koja su iz Hrvatske upisane u spomenuti registar, potakla nas je da upravo taj motiv prenesemo na svoj nakit", izjavili su Darija Kovačević i Krešimir Petrić koji stoje iza branda Lykke.

lykke nakit

Jedinstveni Lykke nakit

Posebnost ovih medaljona leži u njihovim hipoalergenim i antikorozivnim svojstvima zahvaljujući kojima ih možete nositi i na plažu bez straha od reakcije na koži. Čak i kada smo udaljeni od mora, toplog ljetnog povjetarca i zalazaka sunca, sam miris može nas ondje vratiti i potaknuti u nama najdublje tople emocije, te nam u trenu promijeniti raspoloženje na bolje. Lykke personalizirani mirisni medaljon je nakit od kirurškog čelika s 18-karatnom pozlatom koji dolazi u kompletu s dva eterična ulja po vašem izboru i posebno kreiranim spužvicama različitih boja. Na spužvicu možete nanijeti eterično ulje ili omiljeni parfem i uživati u njegovom mirisu danima.

lykke nakit

U kompletu s ogrlicom dolazi i 10 raznobojnih spužvica za mirisni medaljon, koji će savršeno pristajati vašem stilu i trenutnom raspoloženju te odjevnim kombinacijama. Posebna serija medaljona inspirirana hrvatskim ljepotama prošetala je Hrvatskom pa tako u kolekciji možemo pronaći i medaljone Symbol of Hope (s motivom zagrebačke katedrale), Rosetta from Slavonia (s motivom đakovačke rozete), Adriatic Coral (s motivom koralja) te Croatian Sea (s motivom ribe). Svaki Lykke medaljon iza svog motiva otkriva novu priču o povijesnim ljepotama Hrvatske, daje im malo boje i mirisa, te oživljava povijest koja se prepoznaje i izvan granica Hrvatske kod kupaca koji imaju naše korijene i žele djelić svog nasljeđa uvijek imati u blizini.

lykke nakit

Svoj Lykke nakit možete potražiti u Lykke gift shopu u Petrinjskoj 28, u Zagrebu ili na webshopu, a sve informacije potražite i na Facebooku i Instagramu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.