Novi broj Place2Go magazina promijenio je oblik kako bi zaštitili zdravlje svih zaljubljenika u putovanje, ali i svih ostalih koji posreduju između njih i čitatelja. I potpuno je besplatan. Sretan virtualni put i uživajte!

place2go magazin

Za PLACE2GO ožujak je oduvijek najizazovniji, ali i najdraži mjesec. Posljednjih devet godina svu su stvaralačku energiju i strast ulagali u Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, ali pritom nikad nisu zaboravili na proljetno izdanje magazina, štoviše, često su baš "sajamski" brojevi bili među kvalitetnijima, možda upravo zbog te stvaralačke energije koja bi ih u razdobljima pripreme za Sajam potpuno obuzela. Ožujak koji je za trebao biti kao i svaki drugi prije njega, odjednom se prometnuo u najteži mjesec koji pamtimo. Svijetom se proširila pandemija koronavirusa, odgođen je Sajam, a nedugo zatim i život kakav znamo i volimo. Da sve još više počne nalikovati filmu katastrofe, Zagreb je pogodio i najjači potres u posljednjih 140 godina.

place2go magazin

U izvanrednim okolnostima koje se ne pamte, iskristalizirale su se dvije stvari: putovanja su nam trenutno dalje nego ikad, ali baš zato nam nikad nisu bila potrebnija. Kako nisu htjeli dopustiti da ih koronavirus u potpunosti odvoji od dragocjenih čitatelja, odlučili su pokloniti svima novi broj magazina u digitalnom obliku.

place2go magazin

Virtualno ćete putovati u Zemlju izlazećeg sunca – tema broja je Japan. Otkrit ćete kako funkcionira nevjerojatan spoj drevne tradicije i ultra-modernosti, koja je tajna japanske dugovječnosti, kao i pravila odijevanja japanskih tinejdžera. Upoznat ćete se s Belizeom, neistraženim draguljem Karipskog mora, ali i uživati u opojnoj energiji Rio de Janeira. Možda ćete maštati o tome da vas grije sunce nad Andamanskim morem ili da na licu osjećate kapljice vode s moćnih slapova Niagare. Možda ćete shvatiti da se vrijednost destinacija ne mjere u miljama, pa ćete, kada sve ovo prođe, posjetiti Vis?

place2go magazin

Ljubitelji city breaka moći će otputovati u London i Boston, ali i 10 gradova s najšarenijim ulicama – i to u sklopu teme Top 10 street art gradova. Kako bismo dali podršku susjedima koji su najviše pogođeni trenutnom situacijom, objavili smo i temu Lago di Como, sve u nadi da ćemo se što prije ponovo voziti po predivnim krajolicima sjeverne Italije. Ako je situacija u kojoj smo se našli dobra za išta, onda je to planiranje putovanja. Stoga ovaj naš poklon zaista dolazi u pravi čas.

place2go magazin

Najgora stvar koja se može dogoditi putniku nisu svijet u karanteni i zatvorene granice, prizemljeni zrakoplovi i obavezne samoizolacije. Najgora stvar bi bila izgubiti želju za otkrivanjem novih ljepota i vrijednosti, za uživanjem u posebnoj energiji koja je upisana u temelje svakog novog mjesta koje posjetimo. To bi bio istinski gubitak slobode, ali to se NEĆE dogoditi. Zapravo, jednom kada sve ovo završi, naša želja za otkrivanjem novih čarobnih mjesta na Zemlji bit će veća nego ikad, a samim time će i doživljena iskustva biti još dragocjenija. Do tada vam želimo da uživate u ovom virtualnom putovanju. 

place2go magazin

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.