Iako je najčešći tip kože u pubertetu i 20-im godinama, velik se broj žena žali na problem T-zone, masne i mješovite kože i nakon 30. ili 40. godine, pa čak i kasnije. Stoga se već s pojavom prvih mimičkih bora postavlja pitanje kako spojiti učinkovitu anti-age njegu s matirajućim djelovanjem?

nuxe nirvanesque light

Kod svakog je tipa i stanja kože, ali pogotovo kod mješovitog do masnog, najvažniji korak pravilne njege – temeljito čišćenje lica. Kako bi osigurali da pore uvijek budu pročišćene, a koža slobodna od sebuma, nečistoća i ostataka make-upa, mješovitoj do masnoj koži preporučuje se svakodnevna njega ujutro i navečer čistačima bez sapuna i deterdženata, koji isušuju kožu i dodatno potiču žlijezde lojnice na prekomjerno izlučivanje sebuma.

Za razliku od normalne i suhe kože, mješovitoj do masnoj koži potrebna je i učestalija dodatna njega – 1-2 puta tjedno preporučuje se nježni piling kako bi se uklonile odumrle stanice, a za dubinsko pročišćavanje kože, savršeno rješenje su aktivne maske s glinom koje reguliraju lučenje sebuma i matiraju kožu.

Ako spavate na boku ili trbuhu, s kože (ali i kose) svake noći prenosite na posteljinu sebum i bakterije. Stoga je pogotovo kod mješovite i masne kože važno češće mijenjati posteljinu, pogotovo jastučnicu, i to najmanje jednom tjedno.

nuxe nirvanesque light

Femina.hr preporuka: upoznajte inovativnu formulu NUXE Nirvanesque Light Matirajuće emulzije protiv prvih mimičkih bora. Zahvaljujući ekstraktu cvijeta božura i modrog lotusa te sjemenkama maka i korijenu bijelog sljeza, ova ona sprječava nastanak prvih bora i zaglađuje već postojeće.

Ova meka i vrlo lagana emulzija namijenjena mješovitoj koži sadrži ekstrakt afričke biljke Enanthia chloranta koja smanjuje prekomjerno lučenje sebuma, dok matirajući puderi riže matiraju ten za završni dodir ljepote.

Cijena 50 ml: 216,72 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.