LED svjetla, moćna tehnologija osmišljena za tretman astronauta u svemiru, danas se sve više koristi i u industriji ljepote. Švedski skintech brand FOREO među prvima je prepoznao prednosti LED svjetlosne terapije u tretmanu kože; ona poboljšava vaš izgled, bori se protiv znakova starenja i ublažava promjene i nesavršenosti kože Uvijek korak ispred svog vremena, FOREO je svoje pametne maske za lice učinio neodoljivima i ovom high-tech inovacijom

foreo ufo2

Crveno, plavo, zeleno... LED svjetla, moćna tehnologija osmišljena za tretman astronauta u svemiru, danas se sve više koristi i u industriji ljepote. Švedski skintech brand FOREO među prvima je prepoznao prednosti LED svjetlosne terapije u tretmanu kože; ona poboljšava vaš izgled, bori se protiv znakova starenja i ublažava promjene i nesavršenosti kože. Bezbolna i bez štetnih nuspojava, LED tehnologija je dugo bila ključnim dijelom najsuvremenijih tretmana u kozmetičkim centrima, a tek u novije vrijeme dolazi i u kućne uređaje za tretman kože, od bora do akni. Uvijek korak ispred svog vremena, FOREO je svoje pametne maske za lice učinio neodoljivima i ovom high-tech inovacijom. LED svjetla njihovog UFO 2 uređaja pokrivaju puni spektar boja, te, uz pomoć aplikacije i napredne termoterapije koja dovodi toplinu na kožu 5 puta brže od prve generacije uređaja, čine njegu kože u potpunosti prilagodljivom.

foreo ufo2

"Trenutno se LED svjetla koriste u najrazličitijim područjima, uključujući dermatologiju i ljepotu (budući da su NASA-ini znanstvenici dokazali njihove prednosti), jer pružaju učinkovite i minimalno invazivne tretmane", objašnjava Iva Belić, marketing manager tvrtke FOREO. Doista, ulazak ove tehnologije u svijet ljepote počeo je još s NASA-inim tretmanima astronauta u atmosferi nulte gravitacije.

 foreo ufo2

Unutar vidljivog spektra postoji sedam vrsta LED svjetala: crveno, narančasto, žuto, zeleno, cijan, plavo, ljubičasto i bijelo, koje možemo smatrati dodatnim. Svaka boja odgovara određenoj valnoj duljini, zbog čega manje ili više prodire u kožu. "Što je valna duljina veća (primjerice crvena ili narančasta), ona dublje prodire u različite slojeve kože. Što je duljina kraća (plava i ljubičasta), to je njena energija veća, uz slabije prodiranje u kožu", objašnjava Belić. I baš kao što UV svjetlost utječe na kožu, boje vidljivog spektra svjetlosti također utječu na stanice i tkiva. Svako svjetlo ima različite kvalitete koje aktiviraju ključne sastojke unutar pojedinih UFO maski i omogućavaju tretman prilagođen baš vama:

Ljubičasto LED svjetlo: umanjuje bore i povećava blistavost. Posebno je zanimljivo prilikom regeneracije kože, nakon što ste se podvrgnuli blago invazivnom medicinsko-estetskom tretmanu lica (botoks, fileri).
Plavo LED svjetlo: smanjuje pojavu mrlja, djeluje protiv akni i ima protuupalni učinak.
Cyan LED svjetlo: smiruje i umiruje kožu pod stresom.
Zeleno LED svjetlo: ujednačava ton kože. Djeluje na melanocite i idealno je za tretiranje mrlja.
Žuto LED svjetlo: umanjuje pojavu crvenila, pruža umirujući učinak i potiče cirkulaciju. Dobar je saveznik osjetljivoj koži, u borbi protiv rozaceje ili drugih, sličnih stanja kože.
Narančasto LED svjetlo: revitalizira kožu za postizanje prirodnog sjaja. Najbolje pomaže da povratimo blistavost kože jer potiče cirkulaciju.
Crveno LED svjetlo: pojačava stvaranje kolagena i elastina dosežući fibroblaste smještene u dermisu, što ga čini idealnim za tretiranje zrelije kože.
Bijelo LED svjetlo: pojačava učvršćivanje kože i umanjuje oticanje, pomažući nam da izgledamo zaglađenije.

foreo ufo2

Osim LED svjetala punog spektra, UFO 2 koristi i ove tri superiorne tehnologije:

Termoterapija (zagrijavanje): Nježna, super brza tehnologija zagrijavanja u tren oka čini kožu mekšom te ju priprema za još bolje, dublje upijanje sastojaka. UFO 2 omogućava 5 puta brže zagrijavanje nego UFO, optimizirajući temperaturu na 45°C.

Krioterapija (hlađenje): Poznata po tome što je "instant rješenje za pomlađivanje", krioterapija trenutno hladi kožu dajući joj čvršći, zategnutiji izgled, istovremeno smanjujući pore i natečenost.

T-Sonic pulsacije: 10 000 pulsacija u minuti osigurava umirujuću masažu lica koja olakšava apsorpciju aktivnih sastojaka i povećava učinkovitost UFO maski. Pulsacije također pomažu u opuštanju napetosti mišića lica, kako bi se zagladile bore i smanjila natečenost.

foreo ufo2

UFO 2 je kompatibilan svim UFO aktivirajućim maskama. Tehnologija hiper-infuzije omogućava sastojcima da prodru još dublje u kožu, radi što učinkovitijeg djelovanja. Rezultat je najcjelovitiji tretman lica na planetu… za manje od 2 minute.

Svi FOREO proizvodi dostupni su online na www.foreo.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.