Nakon originalnog izdanja L’Interdit Eau de Parfum, ovoga proljeća Givenchy predstavlja novi ekskluzivni limitirani miris, čiji je ključni sastojak cvijet naranče, koji hipnotizira i osvaja prozračnošću i sočnošću. Svaka bočica sadrži ekvivalent od preko stotinu cvjetova ubranih tijekom ožujka 2020. godine

givenchy linterdit edition millesime

Nakon originalnog izdanja iz 1957. godine, L’Interdit Eau de Parfum, lansiran 2018. godine, odaje počast odvažnim ženama koje sebi ništa ne zabranjuju niti dopuštaju da im itko drugi upravlja životom. Izdanjem Millesime, mirisni nosevi Anne Flipo, Fanny Bal i Dominique Ropion odveli su  L’Interdit na neistraženi teritorij. U Egiptu su pronašli karakterističnu vrstu narančina cvijeta za Givenchy. Stabla naranče uspijevaju u delti Nila, nedaleko od mora, između ožujka i travnja cvjetovi cvjetaju ispunjavajući zrak mirisom koji najavljuje povratak proljeća. Cvijet naranče, u srcu L’Interdit Millesime, potpis je jedinstvenog trenutka i kvalitete. Svaka bočica sadrži ekvivalent od preko stotinu cvjetova ubranih tijekom ožujka 2020. godine.

givenchy linterdit edition millesime

Miris se pojavljuje praskom živahnog, osunčanog cvijeta naranče čim ga udahnete, pojačan sočnošću gorke naranče i svježinom đumbira. Tada apsolut cvijeta naranče oslobađa bogate, medene aspekte i oblike, s opojnom tuberozom, umiljatog srca u kontrastu s hrskavom profinjenosti nerolija. Istinski pojačivači senzualnosti, mošus sa bademovim mlijekom povezuju se sa zadivljujućim drvenim akordima sastavljenim od srži vetivera i pačulija.

givenchy linterdit edition millesime

Za ediciju Millesime i u skladu s politikom društvene i ekološke odgovornosti, Givenchy je odlučio narančine cvjetove nabavljati iz održivog sektora: dobavljača sirovina poznatog u Egiptu po svojim obvezama prema okolišu. Ova mreža osigurava poštovanje radnih uvjeta za žene i muškarce koji sudjeluju u uzgoju i berbi cvjetova naranče. Givenchyev partner redovito je posjećivao to mjesto, posebno tijekom berbe. Za ovo izdanje, Givenchy također otkriva novu ambalažu koja je redizajnirana kako bi se ograničio utjecaj na okoliš: veličina ambalaže smanjena je  za 10% ukupne količine upotrijebljenog materijala, a karton dolazi iz FSC® (Forest Stewardship Council®) - certificiranih održivih izvora.

givenchy linterdit edition millesime

Cijena 50 ml; 720 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.