Uz snijeg i hladnoću, većina ljudi teško napušta toplo zagrijane prostore. Ipak, ne možemo cijelu zimu provesti u zatvorenome; toplo se obucimo, zaštitimo svoju kožu i krenimo u osvajanje svijeta! Kako pritom pripremiti kožu na temperaturne razlike, pitate se?

avon zima

Njega kože i make-up, kao i odjeća, imaju određena sezonska pravila koja pomažu da naša koža bolje reagira na vremenske uvjete, a pritom i dalje izgleda lijepo i sama šminka duže traje. Tajna je u slojevitosti.

Krenimo redom otkrivati slojeve – iznutra prema van!

1. Brinite o sebi - ne samo zato što će i vaša koža profitirati, već zato što je to vaša najveća životna odgovornost. Ako do sada niste živjeli po tom principu, počet ćete kada zaista osvijestite da ništa ne uzimate “zdravo za gotovo”. Počevši od vlastitog zdravlja, fizičkog i psihičkog. Stoga, želim da se vaša svakodnevnica sastoji od zdrave prehrane, prirode, kvalitetnih međuljudskih odnosa i smijeha. Što ćešće si priuštite nabrojane “luksuze” koji ništa ne koštaju i na dobrom ste putu da svoju sreću krenete širiti i na ljude oko sebe. Ne kaže se uzalud: “Ako izgubiš sebe, izgubio si sve.”

2. Njega kože - već i ptice na grani znaju da nema dobrog make-upa bez njegovane kože. Kao podlogu za make up, umjesto jako hidratantnih krema koje zadržavaju vodu u epidermi, preporučam laganije, ali hranjivije kreme. Ako je vaša koža izrazito suha i potrebna joj je hidratacija, osigurajte joj 15-30 minuta između nanošenja kreme i pudera što će osigurati da se krema u potpunosti upije, čime će puder bolje prionuti na kožu i spriječit će se razdvajanje vode u proizvodu. Kada je izrazito hladno, čak je i naša kosa prekrivena mrazom, zamislite kako onda reagira naša epiderma!

avon zima

Osim krema, preporučljivo je napraviti nježni piling kojim će se odstraniti odumrle stanice i koži dati dodatna svježina. Pažnju obratite i na njegu usana, jer svaki ruž će ljepše izgledati na glatkim i njegovanim usnama.

Savjet: Ako se zimi ne želite odreći svoje omiljene kreme, a potrebna vam je dodatna njega, isprobajte Avon True Miracle Glow kremu za lice s 5 dragocjenih ulja: babasse, marakuje, marule, zelene kave i laneno ulje. Njeguje i hrani kožu, a zbog svoje lagane formule brzo se upija i ne ostavlja masni trag.

avon zima

3. Šminkanje - zimi naša koža gubi boju i svjetlija je, te može izgledati umorno i sivkasto i zbog toga joj je poželjno pružiti dašak boje i zdravog sjaja. To ćete najjednostavnije postići uz Avon Luxe Allure 3u1 paletu za konturiranje s rumenilom, što će instantno pružiti licu konture i svježinu. I za kraj, ne propustite vatromet boja novog mark. Epic Lip ruža za usne. Usudite se poigrati jednom od 17 nijansi dvostruko pigmenitrane boje s ugrađenim primerom i tako razoružati svojim osmijehom.

avon zima

Slojevito se obucite, slojevito radite na sebi i onaj posljednji sloj, osmijeh i sigurnost u sebe, sigurno neće izostati!

avon zima

Maria Santini, make-up artist and mag. psych.
Avon Beauty Trener
www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.