Dio jesenske kolekcije hrvatskog brenda iz kojeg stoji modni dvojac Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić je upcycling linija razvijena uz podršku Lexusa, a dizajneri će prvi put predstaviti i odjeću za muškarce. KLISAB FALLFALL6 sastoji se od sakoa, traperica, jakni i suknji nastalih ručnom izradom od upcyclingom traper hlača 

klisab lexus faklfall6

KLISAB, nagrađivani hrvatski brend nove generacije, jesensku sezonu započinje novim projektom, samostalnom revijom za kolekciju FALLFALL6 koju će održati 13. rujna. Segment te kolekcije naziva DENIMDENIM razvili su uz podršku automobilske marke Lexus, premium brenda čija vozila, kao i KLISAB odjeću, točno opisuje majstorstvo ručne izrade, odgovornost prema okolišu i osjećaj luksuza koji izazivaju.

klisab lexus faklfall6

Cjelokupan Lexusov proizvodni proces temelji se na standardu izvrsnosti i majstorskom umijeću ručnog rada. Iste atribute ima i KLISAB DENIMDENIM linija, odjeća nastala ručnom izradom u patchwork tehnici prepoznatljivoj za ovaj brend.

klisab lexus faklfall6

Sakoi, traperice, jakne i suknja iz ove linije nastali su upcyclingom traper hlača, a taj postupak kreativnog "re-usea" dizajneri su odabrali jer ostvaruje proizvode dodane vrijednosti bez kreiranja ikakvog daljnjeg štetnog utjecaja na okoliš. 

klisab lexus faklfall6

Jeans je odabran kao jedan od najizdržljivijih materijala čime se jamči trajnost upcycling proizvoda i istovremeno izbjegava proces izvorne proizvodnje jeansa koji je vrlo štetan za okoliš. Na izazov kreiranja vrhunskog proizvoda s minimiziranim štetnim utjecajem na okoliš uspješno odgovara i Lexus nudeći hibridne modele koji su ekološki odgovorni, a istovremeno ne kompromitiraju osjećaj luksuza i sigurnosti pri vožnji.

klisab lexus faklfall6

U kolekciji FALLFALL6, uz nove kreacije za žene, dizajneri će prvi put predstaviti i KLISAB liniju za muškarce kroz reviju čiju su realizaciju podržali Beefeater gin, Keune Haircosmetics, Databox, Högl i Estée Lauder.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.