Nova kolekcija A'Marie za proljeće/ljeto 2012. donosi sasvim novu svježinu - kreativnu i razigranu, inspiriranu vedrim, toplim i romantičnim emocijama. Dizajnerica Anamarija Brkić zadržava prepoznatljiv rukopis satkan od asimetričnih 'pomaknutih' krojeva, minimalističke pročišćene estetike i fluidne, voluminozne siluete, ali sve to, kao da je odjednom 'procvjetalo' novim optimističnim duhom

amarie proljeće ljeto 2012

Prije svega, koloristička paleta znatno je obogaćena pa u ovoj kolekciji umjesto samo ponekog akcenta, na koji smo do sada bili navikli, odjednom je većina kreacija izrađena od ljubičastih, zelenih i plavih svila! Neke haljine i hlače izrađene su od tkanina višebojnih batik uzoraka inspiriranih sjevernoafričkim kulturama, druge od svilenih tkanina u cijelosti izvezenih šarenim koncima ili jednobojnim šljokicama. Pojedine modele Anamarija geometrizira četvrtastim umecima u kontrastnoj boji, a 'slučajni' koloristički porubi koji vire ispod haljina i suknji, ili pak iz dekoltea, sjajno uokviruju tijelo i siluetu. 

amarie proljeće ljeto 2012

Slojevitost, odnosno prozirnost drugi su ključni element nove kolekcije. Pregršt potpuno prozirnih tkanina poput gaze ili šifona prekriva neočekivane otvore na leđima, otvore haljina na kojima skrivaju grudi ili su njima prekrivene i omotane čitave haljine. Potpuna su novost fantastično romantične i meke, poluprozirne čipkaste tkanine, koje elaboriranim uzorcima, poput onih sa starinskih stolnjaka i zastora, zrače neodoljivim vintage chicom i modernom snagom.

amarie proljeće ljeto 2012

A optimizam i svježina kojom nas A'Marie vodi u proljeće i ljeto otvara sve modne apetite -  razigranim bojama, suptilnim kombinacijama tkanina različitih uzoraka i tekstura i asimetričnom slojevitom, fluidnom siluetom osvaja srca svih istinskih obožavateljica sofisticiranog minimalizma s romantičnim licem.

amarie proljeće ljeto 2012

Fotografija:  Mladen Šarić
Make up: Žana Kožul
Kosa:  Milena Maršić za Glamour
Model: Jelena Stanković / Colors
Produkt fotografija:  Maja Kljaić
Tekst: Saša Joka

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.