Poznata lica iz hrvatskog javnog života krasila su prekrasan prostor Umjetničkog paviljona te imala priliku vidjeti jednu od najboljih izložbi godine - "Diva Style Dolls"

diva style dolls

"Diva Style Dolls" naziv je izložbe koju je u Umjetničkom paviljonu predstavio magazin Diva Style. Dvadeset unikatnih lutaka rad su svjetski poznatog lutkara Patricia Alejandra Aguera, rođenog Venecuelanca s adresom u Zagrebu. Unikatne lutke njegov su intiman projekt inspiriran modom, a za ovu izložbu odjeću za njih su skrojili domaći dizajneri – Juraj Zigman, Elfs, Robert Sever, Aleksandra Dojčinović, Ivan Alduk, Matija Vujica, Envy Room, Hippy Garden, Arielo, Lokomotiva, Boudoir, Boris Pavlin,  Xenia Dizajn, Twins, Klisab, Anthony Avangard, Nebo, Etna Maar, Jelena Holec, Sonja Lamut i Tomislav Bahorić.

diva style dolls

diva style dolls

Jedan od idejnih začetnika je i Viktor Drago, a ovom izložbom Diva Style magazin aktivno se uključio u borbu protiv raka dojke kojoj je posvećen mjesec listopad. Viktor nam je otkrio koliko je truda bilo potrebno da se napravi ovakav jedan projekt, no iznimno je sretan da su svi od onih najmlađih, pa sve do onih koji su najduže na sceni pristali na suradnju. „ Mislim da smo sa lutkama uspjeli izvući nit svakog dizajnerskog potpisa jer je svaka priča svoju priču."Rekao nam je Viktor kojem su cijelu večer prilazili uzvanici te mu čestitali na ovakvom jednom eventu, uključujući i svjetski poznatu Hilary Alexander koja je sama priznala da joj je veoma drago što je imala priliku sudjelovati na ovako posebnom događaju. Naime, izložba je bila prodajna, sav prihod namijenjen je udruzi Europa Donna Hrvatska koja se protiv te bolesti bori od 1993. godine.

diva style dolls

diva style dolls

"Diva Style Dolls" podržala je i Turistička zajednica grada Zagreba čijom zaslugom nas je posjetila britanska televizija Sky koja snima reportažu o našoj metropoli. Nije izostala niti podrška Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića koji je prisustvovao izložbi, a među posebne goste svakako treba uvrstiti glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića te uglednu svjetsku modnu novinarku Hilary Alexander s kojom je Jelena Veljača napravila ekskluzivan intervju za novi broj magazina Diva.

diva style dolls

Tko je propustio ovu glamuroznu zabavu kojom je ipak dominirala i humanitarna crta, fenomenalne couture dolls Patricia Aguera, odjevene u najbolji domaći dizajn, može pogledati od 4. do 11. listopada u Arena centru.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.