Talijanska modna kuća Max Mara predstavila je u svojoj ekskluzivnoj trgovini u središtu Zagreba kaput Teddy Bear, apsolutni must-have sezone i odjevni predmet koji je u rekordnom roku stekao status ikone i našao se na listama želja brojnih ljubiteljica mode diljem svijeta

max mara teddy kaput

Neraskidiva veza plišanog medvjedića i prepoznatljivog kaputa brenda Max Mara potječe još iz 80-ih godina prošloga stoljeća, kada je kaput prvotno rađen od plišane tkanine proizvedene u Njemačkoj, a koja se koristila za izradu luksuznih dječjih igračaka, posebice medvjedića. Njemačka je tkanina zamijenjena talijanskom koja se proizvodi posebnim načinom tkanja, od devine dlake na podlozi od svile. Rezultat koji je proizašao iz Max Mara ateljea je raskošan kaput dječjeg šarma koji izgledom neodoljivo asocira na izvorne modele.

max mara teddy kaput

Inače, upravo je kaput odjevni predmet koji je u fokusu ove modne kuće u posljednjih 65 godina. A tijekom tog značajnog vremenskog perioda, među brojnim sofisticiranim odjevnim predmetima, tri su modela kaputa doživjela status ikone, među kojima je upravo i zvijezda sezone, Teddy Bear kaput. 

max mara teddy kaput

Teddy Bear kaput prvi je put u današnjoj verziji predstavljen u kolekciji jesen/zima 2017. te je u rekordnom roku stekao kultni status. Danas ga nose najveće svjetske zvijezde poput glumice Julianne Moore, pjevačice Rite Ore ili planetarno popularne Kim Kardashian, a nisu mu odoljele ni brojne domaće poznate osobe iz javnoga života.

max mara teddy kaput

Pjevačica i glumica Vanda Winter u ružičastom teddy kaputu

max mara teddy kaput

Glumica Judita Franković odabrala je slavnog 'plišanca' u boji pijeska

max mara teddy kaput

Iris Androšević Pinjuh u uvijek aktualnoj kamel boji

max mara teddy kaput 

Legenda hrvatskog modelinga, Zvonimira Vučković, nije odoljela teddy kaputu 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.