Načinjeni od meteorita pronađenog na obroncima Himalaja, na području Nepala, te upotpunjeni srebrom u mokume tehnici, prekrasni komadi brenda Elkana osvojili sve zaljubljenike u ručno rađen, unikatni nakit 

elkana

Za umjetničku radionicu Elkana, nikada nije riječ samo o nakitu. Niti samo o umjetnosti. Ono što ih pokreće jest esencija života. U središtu stvaranja su ekskluzivni, iznimno rijetki, moćni materijali – poput meteorita i 2000 godina starih arheoloških nalaza. Putuju svijetom, uče o umjetničkim tehnikama i kulturama, surađuju s majstorima izrade nakita. Rezultat su unikatni, visokokvalitetni ručno rađeni komadi nakita, uvijek u limitiranim edicijama. Bazirani su u Hrvatskoj, ali svijet (i šire) njihova je radionica i izvor inspiracije.

elkana

Svjetsku premijeru kolekcija 'Gdje svemir dotiče zemlju' doživjela je pred zahtjevnom publikom u galeriji Glam Art u središtu Trsta sredinom listopada. Komplimente i interes 80-ak gostiju, među kojima su bili predstavnici konzulata Hrvatske u Trstu, povjesničari umjetnosti te brojni uglednici pratilo je i zanimanje talijanskih medija.

elkana

Zanimanje uglednika, poput veleposlanika BiH u Austriji, te barunice Conny Bianchi nastavilo se i na izložbi u Beču, kao i u Nici u Francuskoj. Nakon Zagreba, slijede i izložbe u Monte Carlu, Jeruzalemu te Houstonu.

elkana

U Hrvatskoj, kolekcija je premijerno prikazana u lipnju u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu pred stotinjak uzvanika, među kojima je bio i akademik Miroslav Radman, na izložbi koja spaja znanost i umjetnost i propituje odnos čovjeka i Svemira.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.