Kada prave modele zamijenimo digitalnim, a nove modele vjenčanica prikažemo putem ilustracija, onda znamo da je riječ o nečemu novome i osvježavajućem na domaćoj modnoj sceni. Ivan Alduk nas je osvojio ovom modnom pričom

alduk bridal

Dizajn ne staje u trenutku završavanja novog modela haljine ili vjenčanice već se nastavlja i na njenu prezentaciju, a dokaz je nova, posebna i svježa modna kampanja poznatog dizajnera koju nismo očekivali u ovakvom izdanju. Ivan Alduk je odlučio zaigrati na kartu iznenađenja, inovativnosti i, umjesto savršenih modnih fotografija kojima nas redovito oduševi, predstaviti nove modele vjenčanica putem digitalnih ilustracija. Izuzetno realan, ali opet poetičan i umjetnički prikaz izvrstan je medij kojim ovaj dizajner dočarava estetiku vlastitog brenda na poseban način.

alduk bridal

"Zasićenost modnim sadržajem kojeg u neizmjernim količinama konzumiramo putem medija i društvenih mreža je dovela do situacije gdje se isključivo vlastitom kreativnošću i originalnošću možemo i trebamo boriti protiv ponavljanja i postajanja predvidljivim. Upravo stoga sam cijeli proces vratio na početak, na skicu od koje sve počinje. U ovome slučaju ista ta skica tj. digitalna ilustracija postaje krajnji proizvod - modna kampanja koja predstavlja nove modele vjenčanica. Vrlo jednostavno, a opet vrlo osvježavajuće i drukčije", izjavio je dizajner povodom predstavljanja kolekcije vjenčanica za jesen i zimu 2019/2020.

alduk bridal

Kanadska ilustratorica i animatorica Janice Sung je izvrsno dočarala moderan dizajn Alduk vjenčanica i bogate teksture na koje je stavljen naglasak u novoj kolekciji, a cijeloj suradnji je dala poseban pečat svojim prepoznatljivim stilom. Poznata ilustratorica, koju na Instagram plaftormi prati preko 443.000 pratitelja, je u ovom slučaju zamijenila fotografe koji stvaraju modne kampanje, a njena kreativna sloboda u projektu je donijela situaciju u kojoj slavimo različite oblike i boje ženske ljepote.

alduk bridal

"Janice sam prepustio u potpunosti kreativnu slobodu oko stila ilustracija jer smo se od početka razumijeli i suradnja je tekla vrlo glatko. Ona je prva vidjela nove modele vjenčanica, koji su već dostupni u našem showroomu za probe i narudžbe, jer smo po izradi sve fotografirali i slali njoj kako bi što vjernije dočarala vjenčanice koje smo dizajnirali. Mislim da je izvrsno u tome uspjela", dodao je dizajner.

alduk bridal

Fotografija govori tisuću riječi, a modna ilustracija možda i više. Kako god, ovaj projekt poznatog dizajnera nas je definitivno osvojio. Vjenčanice djelomično nagovještene putem ovih vizuala doista pozivaju na isprobavanje u Alduk showroomu gdje se isti model uz željenu personalizaciju izrađuje po mjeri i cijena mu je oko 8000 kuna.

alduk bridal

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.