Prirodni materijali, asimetrija, razigranost, unikatnost – sve to opisuje novu kolekciju modne dizajnerice Martine Herak, prepoznatljive po zanimljivim krojevima i jedinstvenim kolekcijama. Kao i mnogi kreativci, vrijeme izazvano pandemijom korona virusom Martina je iskoristila za stvaranje nove kolekcije ali i projekta "Art Terra3,14 / Art Therapy", koji je nastao, kako sama dizajnerica kaže, spontano i s puno ljubavi

martina herak

Nije nepoznanica kako je talentirana Istrijanka sa zagrebačkom adresom, Martina Herak, već godinama dio Likovne kolonije u Rovinju te je prošle godine prvi put, nakon fotografija, odlučila izložiti slike. Pozitivne kritike dale su joj vjetar u leđa, pa je vrijeme nakon dizajniranja i rada na novim kolekcijama, provodila slikajući i stvaranju novih umjetničkih djela. Sve je to bio okidač za stvaranje projekta "Art Terra3,14 / Art Therapy".

martina herak

"S obzirom na to da smo morali biti u svojim domovima, naoružala sam se slikarskim platnima, bojama i tkaninama. Gledajući svoje slike, shvatila sam da bi bilo zanimljivo napraviti kolekciju u kojoj bih sama oslikavala tkanine, što sam i učinila. Iako mi ostanak u četiri zida nije teško pao, kreativnost sam shvatila kao jedan oblik terapije", objasnila je Martina Herak. 

martina herak

Tako je nastala kolekcija u kojoj je dizajnerica spajala dijelove oslikanih tkanina, modelirajući ih na svoj već prepoznatljivi način i stvarajući od njih jedinstvene i vrlo nosive odjevne predmete koji će zasigurno naći mjesto u ormaru svih ljubiteljica umjetnosti i dizajna.

martina herak

Cijela se priča oko krenula razvijati, pa je dizajnerica, kako bi vrijeme poznato pod hashtagom #ostanidoma iskoristila i za uređenje interijera svog doma, krenula oslikavati jastučnice i posteljinu. No, kada je riječ o ovom projektu, ne nadzire mu se kraj. Uskoro počinje i proizvodnja spomenutih proizvoda te cijela linija ambalaže s potpisom ove svestrane dizajnerice.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.