Švedski high street brend H&M s oduševljenjem objavljuje suradnju sa Sandrom Mansour, libanonskom dizajnericom koja stoji iza istoimene robne marke sa sjedištem Bejrutu, poznatom po svojoj sanjivosti i odvažnoj estetici. Inspirirana snažnim ženskim umjetnicima i ljepotom prirode, kolekcija ima intrigantne dizajne u prigušenoj paleti boja, gdje ručno izrađeni detalji poput naglašenih nabora i romantičnih materijala stvaraju mladenački, osnažujući izgled

hm x sandra mansour

Sandra Mansour svoju je modnu kuću osnovala 2010. godine, a pažnja na detalje inspirirana umjetnošću iz okolice u Bejrutu, vidljiva je  u svim njenim kreacijama. Za kolekciju Sandra Mansour x H&M, Sandra crpi inspiraciju iz elemenata prirode i umjetnica poput Toyen, Dorothea Tanning, Lena Leclercq i Bibi Zogbé. Rezultat koji dobiva je ženstvena i jaka kolekcija haljina, bluza i suknji, te majica s printom i s kapuljačom. Usko-široki modeli i naglašeni rubovi dolaze u kombinaciji s voluminoznim detaljima u zemljanoj paleti boja poput sive, boje bjelokosti i crne. 

hm x sandra mansour

Mansour imenuje svaku svoju kolekciju, a Sandra Mansour x H&M suradnja nosi naziv "Fleur du Soleil" nakon što je postala fascinirana načinom na koji suncokret prati sunce iz dana u noć. Točkasti, cvjetni motivi i suncokreti obogaćuju nježne, osjetljive tkanine i naglašavaju majstorski rad, dok ženstvene siluete odišu snagom i urbanošću.

hm x sandra mansour

"Inspiracija za H&M suradnju bili su priroda i prirodni elementi. Posebno suncokret, koji predstavlja ciklus života,  njegova ovisnost o suncu i svjetlosti. Poezija i slikari potaknuli su odabir tkanina - tamne čipke, jacquarda i vezene organze. S Fleur du Soleil kolekcijom, želim razgovarati sa ženama diljem svijeta i odaslati poruku nade, nešto što mi zaista trenutno trebamo", rekla je Sandra Mansour.

hm x sandra mansour

Sandra Mansour x H&M kolekcija bit će dostupna na hm.com i u trgovinama diljem svijeta od 6. kolovoza.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.