Pitate se kakva nam prehrana treba dok smo na poslu, koje namirnice odabrati, kako osmisliti recepte i pripremiti ih tako da su praktični za nošenje na posao? Evo nekoliko odličnih ideja učiteljice kuhanja Tončike Cukrov, čija je nova kuharica „Za posao" upravo izašla u izdanju Makronove

tončika cukrov, za posao

Cilj nove kuharice „Za posao", autorice Tončike Cukrov, učiteljice kuhanja u Makronovi, jest uvjeriti nas da na poslu doista možemo zdravo jesti i da priprema zdravih jela za nošenje na posao nije nimalo dugotrajna i komplicirana.

Tončika Cukrov nudi odlične recepte i korisne savjete koji će vas potaknuti da prekrižite suhu hranu i na posao sa sobom ponesete kutijicu slasnog sadržaja. Hranjiv i cjelovit obrok, jednostavan za pripremu i prikladan za nošenje osvježit će vas i nahraniti - užina Revital, poljički soparnik, pita zeljanica, pikantni burgeri ili pak proljetna salata, samo su neki od ukusnih jela, „malih ručkova" i praktičnih grickalica koji će vas osvježiti i dati stabilnu energiju za prevladavanje napornog radnog dana.

Svi oni koje detaljnije zanima kako pripremati zdrave obroke za posao, neka svakako dođu na promociju kuharice „Za posao", koja će se održati u četvrtak, 24. veljače, u 19h, u prostorijama Makronove, u Ilici 72 u Zagrebu.

Na promociji ćete imati priliku saznati zašto je važno imati kvalitetne obroke na poslu, kako se organizirati u kuhinji, koje namirnice čine „čuda", a koje je bolje preskočiti. A ni ovaj puta neće biti izostavljen praktični dio - demonstracija pripreme jela za posao, kao i mala degustacija za okupljene.

Trokuti s rižom i šampinjonima (recept za 2 osobe)

trokuti s rižom i šampinjonimaSastojci za trokute:
- 1 ½ šalica kuhane riže, kvinoje ili prosa
- 1 luk, narezan na polumjesece
- 70 g šampinjona ili bukovača
- sol
- origano
- peršin
- tamno sezamovo ulje
- 2 lista tijesta za savijače, izrezana na 5 širokih traka

Sastojci za kuhanu salatu:
- 1 mrkva, narezana uzdužno na četvrtine
- 1 šalica brokule, narezane na cvjetiće
- sol

Sastojci za preljev:
- sojaneza ili remulada (Vitaquelle)

Priprema: na malo sezamova ulja pirjajte luk pa dodajte šampinjone te rižu. Začinite origanom i solju. Listove tijesta za savijače izrežite na trake. Na jednom kraju stavite žlicu do dvije pripremljene smjese te presavijte traku u trokut. Trokute stavite u nauljeni lim za pečenje. Pecite u pećnici 12 minuta na 180°C. Mrkvu i brokulu kratko kuhajte u zasoljenoj kipućoj vodi (može i drugo povrće). Poslužite s preljevom uz pečene trokute.

Napomena: Rižu (ili neku drugu žitaricu) skuhajte prethodni dan. Trokute punite i pecite ujutro. Priprema rižota, pečenje i kuhanje salate traje 20 minuta.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.