Kombinacija breskve, šlaga, kreme od vanilije i listića mente je čudesno ukusna. Hladni ljetni desert od ovog divnog ljetnog voća, koji je za vas pripremio naš chef Luka Raspor, nije teško realizirati, a uživancija je zajamčena!

ledeni desert od bresaka

Sastojci:

- 10 g Petit Buerre keksa

- malo mlijeka za polijevanje keksa

- 1 kompot od bresaka (kupljen ili skuhan)

- 1,5 puding od vanilije

- 3 velike žlice šećera

- 0,5 l mlijeka za puding

- 250 ml slatkog vrhnja

Priprema: u pola litre mlijeka dodati 1,5 puding od vanilije i 3 velike žlice šećera. Skuhati puding i ohladiti. Od slatkog vrhnja istući šlag i pomiješati s pudingom u kremu. Kekse namočiti u mlijeko. U čaše za posluživanje poslagati najprije namočene kekse, zatim na njih staviti polovice bresaka i na kraju kremu. Tako složiti 3 reda. Držati u frižideru i poslužiti hladno. Po želji ukrasiti listićima mente.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.