Iako se o netaknutim ljepotama Visa puno pisalo, Vis je zapravo još uvijek turistički neotkriven. Turizam danas nisu sunce, more i smještaj, turizam je prvenstveno maštovita i kvalitetna ponuda. Želite li Vis otkriti na načine na koje do sada niste ni sanjali, imamo prave vijesti za vas

panorama visa i falkusa

Bez obzira na to jeste li u srcu aktivist, vizionar ili samo cijenite dobru hranu i dobro vino, Vis je otok koji će ispuniti sve vaše želje. Čaroliju koju za sva osjetila pruža ovaj prelijepi jadranski biser, udaljena je samo 1 sat i 10 minuta redovnom linijom od kopna tj. Splita, a ako se tome doda kako je Yahoo travel u travnju ove godine objavio: "Vis je jedan od 10 neotkrivenih otoka iz snova", onda znamo da u srcu našeg mora leži pravi turistički trend.

E, sad, sasvim novo iskustvo Visa, omogućuje vam VISIT, totalno cool turistički koncept posvećen isključivo otoku Visu, koji je pokrenulo nekoliko strastvenih zaljubljenika u Vis. Dugo su godina otkrivali tajne ovog karizmatičnog otoka i čuvali ih samo za sebe, a onda su ipak zaključili da specifičnosti i vrijednosti ovog čudesnog otoka, za kojeg smatraju da ima neprocjenjivi turistički potencijal, moraju podijeliti s cijelim svijetom.

panorama visa s crkvom

Ponuda  i izleti koje nudi VISIT, logički su se nametnuli iz same povijesti otoka, njegovih prirodnih ljepota i postojeće gastronomske i enološke ponude. Nigdje se ne jede tako dobro kao na Visu! Da ne govorimo o netaknutoj prirodi nakon 50 godina izolacije otoka.

Military Tour

Umjesto da postane ono što bi po svojoj neprocjenjivoj baštini trebao postati, otok od strateške važnosti pretvorio se ubrzo nakon Drugog svjetskog rata u veliku jugoslavensku vojarnu za skladištenje vojnih tajni. Utvrdu koja je trebala braniti Jugoslaviju od "nevidljivog neprijatelja". Nakon što je JNA preko noći napustila Otok, ostavila je iza sebe labirint tunela i potkopa i sakrila tamo sve svoje tajne.

vojni objekt na visu

Tajne koje čekaju da budu otkrivene. Jedna od najposebnijih ponuda VISIT-a je svakako Military Tour (cijena 350 kn)  - kreće se iz centra Visa (defenderi); vožnja se nastavlja prema uvali Parja (potkop Jastog) nakon čega se nastavlja prema Crvenim stinama (Tanjug); slijedi obilazak raketnog potkopa Stupišće, a potom kratka vožnja i pješački uspon do Titove špilje; nastavlja se put Huma, najvišeg vrha Visa, a potom i do Vele Glave (atomska komanda i bolnica); na putu prema gradu Visu staje se kod križa podignutog u čast poginulih RAF vojnika; slijedi pauza uz pogaču, domaće vino i rakiju u konobi Golub nakon čega se ide u Kut do Češke vile; završetak izleta je u Lipanović podrumu (potkop) gdje vas čeka degustacija vrhunskih vina i rakija.

Romantične špilje i egzotična vjenčanja

Pored vojničkog izleta, u ponudi su i mnoge druge atrakcije - caving tour (morske špilje na Visu oduzimaju dah svojom ljepotom), discovery tour, trekking, posjet vinskim cestama, podrumima i gastronomiji, izvorni Vis, kajaking, ronjenje, biciklizam, penjanje, paragliding, team building programi i egzotična vjenčanja.

modra spilja na visuIako je u pitanju površinom malen otok, Vis je zapravo pravi gigant kad su u pitanju zanimljivi sadržaji. Istražujući otok 'po svome' saznat ćete i vidjeti mnogo, u to nema sumnje, no vođeni iskusnim VISIT-ovim vodičem vidjet ćete i čuti ono što možda nikada nećete, jer takve priče nećete pronaći u knjigama ili na webu. Upravo je to ono što vam VISIT želi dočarati - jedan poseban otok prošaran legendama i pričama koje znaju samo rijetki. Izaberite izlet, zapravo vašu priču...

Posjetite: www.visit.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.