U hvale vrijednoj akciji su uvale Papranica i Lojišće čišćene od plastike i naplavina koje su tijekom zime zagadile silbensku obalu, a u njoj su sudjelovali i članovi tvrtke VM2 cosmetics u sklopu društvenog doprinosa koji je važan stup brendova essence i Catrice

essencei catrice ciscenje silbe

essence i Catrice vjeruju kako samo oni brendovi koji izbjegavaju iscrpljivanje prirodnih resursa i sudjeluju u održavanju ekološke ravnoteže mogu biti dugoročno uspješni. U tom duhu su se uključili u akciju čišćenja na otoku Silbi, u kojoj su se uvale Papranica i Lojišće čistile od plastike i naplavina koje su tijekom zime zagadile silbensku obalu. Akciji su prisustvovali članovi tvrtke VM2 cosmetics u sklopu društvenog doprinosa koji je stup brendova essence i Catrice. Cilj brendova i inače je imati pozitivan utjecaj, a ono najvažnije je proizvodnja 100% bezopasnih proizvoda najviše kvalitete kao i posvećenost okolišu kako bi ga zaštitili i sačuvali za buduće generacije. Zbog toga su prvi birani od strane kupaca te prepoznati kao proizvodi najbolje kvalitete po najboljoj cijeni.

essencei catrice ciscenje silbe

Na otoku Silbi nema niti jednog automobila to je jedan od razloga zašto je otok Silba eko otok kao i zbog svoje jednostavnosti života, divne netaknute očuvane prirode i kristalno čistog mora. Akciju su podržali Turistička zajednica mjesta Silba, Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe, Društvo istraživača mora 20.000 milja, SEA Silba Environment Art i inicijativa SILBA VIBRA. S ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša kako mještanima tako i  budućim posjetiteljima. U sklopu akcije prikupilo se nekoliko desetaka vreća za smeće od 120l čiji je sadržaj bio uglavnom naplavni otpad. Sudionici akcije uočili su da se u uvalama nalazi nebrojeno puno mikroplastike, sitnih čestica raspadnutih plastičnih predmeta koji se ne mogu ukloniti, ali i nebrojeno puno plastičnih čepova te drugih plastičnih predmeta.

essencei catrice ciscenje silbe

Proizvodi essence i Catrice nikada nisu bili testirani na životinjama, a uz to brinu i za održivi uzgoj i zaštitu lokalnih ekosustava kao što je kod upotrebe palminog ulja te su dio međuindustrijske inicijative Responsible Mica Initiative koja okuplja sve uključene sektore kako bi se postiglo brže i sveobuhvatnije poboljšanje sustava dolaženja do MICA sirovine koja je  prirodno svjetlucava i najvažnija baza materijala za efektne pigmente u dekorativnoj kozmetici, a koja se kopa u teškim uvjetima. Slijedite i vi pojam održivog razvoja, kao razvoja koji zadovoljava potrebe današnjice, a pritom ne ugrožava potrebe budućih generacija.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.