Maison Francis Kurkdjian, jedan od najluksuznijih niche brendova koji je dostupan u parfumeriji Martimex na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, predstavlja novu mirisnu kreaciju pod nazivom 724. Svjetlucav, živahan i ugodno zarazan, 724 vas poziva da osjetite gradski ritam

maison francis kurkdjian 724

Francis Kurkdjian je putovao vješajući svoj šešir tjednima ili godinama na četiri strane svijeta. Njegovo putovanje započelo je u Parizu kada je prijestolnicu učinio svojim posvojenim domom nakon što je završio školu u svom rodnom predgrađu. Zatim je skoro pet godina živio i radio u New Yorku, a slijede ga druge metropole kao što su Sydney, Tokio, Seul, Shanghai, New Delhi, Mumbai, Manila, Kuala Lumpur, Moskva, London, Berlin, Buenos Aires, Los Angeles i Houston. Unatoč širokoj raznolikosti kultura i povijesti, u njegovim očima svi ovi gradovi imaju mnogo toga zajedničkog – usijanje, kreativno rivalstvo i magnetski učinak koji vas pozitivno protresu i čine sve mogućim.

maison francis kurkdjian 724

Za njegov istoimeni Maison osnovan 2009., sveobuhvatna ambicija natjerala je Francisa Kurkdjiana da predloži olfaktornu garderobu za 24 sata mirisnog života, sedam dana u tjednu. Ta je ambicija živjeti u harmoniji s gradom, uhvatiti njegovu posebnost kako bi izvukli samu njegovu bit i crpili inspiraciju za ponuditi mirisne priče svijetu.

maison francis kurkdjian 724

Francis Kurkdjian odlučno je povezan sa svojom erom, što jasno ilustriraju njegovi mirisi Gentle Fluidity i l’Homme À la rose. On je također u osnovi urban, njegovi korijeni čvrsto su usađeni u gradu. Osjetiti miris i osjetiti energiju koju oslobađaju veliki gradovi, posebno New York, njegov dom daleko od kuće, bio je njegov cilj kada je stvarao 724. Ova blistava, živahna i ugodno zarazna parfemska voda poziva vas da živite u harmoniji s gradom.

maison francis kurkdjian 724

U Dubravkinom putu, u prekrasnom ambijentu predstavljen je novi 724 miris koji nudi potpuno apstraktnu olfaktornu temu sastavljenu od nijansi bijele čije se teksture preklapaju u energičnom, tekućem ritmu.

maison francis kurkdjian 724

U gornjim notama osjeća se svjež, nedefiniran urbani akord. Osjećaj je to čiste, energizirajuće svježine poput one koja izvire iz njujorških praonica rublja u zoru dana, formiranog od bergamota iz Italije i okomitosti aldehida sa sofisticiranim, blago metalnim, šumećim aspektima. U srcu ove vertikalne arhitekture leži prozračna aura koju prenosi buket cvijeća strukturiran jasminom absolute iz Egipta, slatkim graškom i pajasminom. U baznim notama, ovaj svemir bjeline prepušta se opojnom, utješnom osjećaju zahvaljujući akordu sandalovine i bijelog mošusa.

maison francis kurkdjian 724

Francis Kurkdjian suvremeni je parfumer koji je ponosan na svoje pariške korijene i, općenito govoreći, na svoju naklonost velikim gradovima u stalnom pokretu koji pokreću inspirativne ljudske odnose tako pogodne za kreativnost. Urbani pejzaži i njihova okolna arhitektura otvoreno su utjecali na grafičku estetiku 724 eau de parfuma. Jedinstvena plava nijansa, koju je parfumer nazvao "urbano plava", suptilno spaja cementno sivu nijansu zgrada s plavom traperica, vrhunskim univerzalnim odjevnim predmetom i simbolom modernog življenja.

maison francis kurkdjian 724

Isklesano pismo imena mirisa, 724, oponaša digitalni tisak. Francis Kurkdjian posebno pazi na te aspekte, koji pomažu oživljavanju njegovih mirisnih priča. Elegancija i relevantnost jasno su izraženi u onome što se može činiti samo detaljima.

Maison Francis Kurkdjian 724, kao i cijeli ostali asortiman, dostupan je u Martimexu na Trgu bana Josipa Jelačića 11.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.