Najnoviji stručnak za njegu kože u menopauzi dolazi nam iz poznatog francuskog brenda Vichy - Neovadiol krema za učvršćivanje kože i zaštitu od  tamnih mrlja sa SPF 50

vichy neovadiol

Menopauza je prirodni biološki proces kroz koji prolazi svaka žena, a vezan je uz promjene u menstrualnom ciklusu, odnosno, u konačnici, njegovu potpunom izostanku. Svake godine 25 milijuna žena prođe kroz menopauzu, a do 2025. u svijetu će biti 1,2 milijarde žena u postmenopauzi. U prosjeku, predstavlja jednu trećinu života žene i stoga je ključno o toj temi razgovarati što češće. Menopauza ne predstavlja jedan trenutak, već je riječ o procesu, koji može biti povezan s nizom simptoma, a odvija se postupno i u dvije faze.

Tijekom perimenopauze dolazi do prvih hormonalnih varijacija. Karakteriziraju ga neredoviti menstrualni ciklusi uz popratne fizičke i psihološke izazove.
Nakon nje dolazi do postmenopauze, za koju se kaže da nastupa kada menstrualni ciklus izostane duže od godinu dana. U perimenopauzi, tijekom menopauze i u postmenopauzi žene primjećuju promjene na koži lica i njezinoj sveukupnoj čvrstoći te se u kratko vrijeme gornji sloj kože stanjuje i postaje vidljivo naboran.

Tijekom proteklih 20 godina, Vichy je razvio ekspertizu o vidljivom utjecaju hormona na znakove starenja kože tijekom menopauze, s više od 20 studija na više od 1200 žena u menopauzi, a svoju posvećenost toj temi potvrdili su i NEOVADIOL linijom proizvoda za njegu kože posvećenu svakoj fazi menopauze.
Protokol prilagođen svakoj fazi menopauze

PROTOKOL ZA NJEGU KOŽE U PERIMENOPAUZI: da bi se povratila gustoća i revitalizirala koža koriste se formulacije obogaćene hijaluronskom kiselinom. Nakon nanošenja NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUMA koji je odgovara koži u svakoj fazi menopauze, na lice se ujutro nanosi NEOVADIOL DNEVNA NJEGA ZA GUSTOĆU I PUNOĆU KOŽE U PERIMENOPAUZI, a navečer NEOVADIOL NOĆNA NJEGA ZA GUSTOĆU I OBNOVU KOŽE U PERIMENOPAUZI.

vichy neovadiol njega kože u menopauzi

PROTOKOL ZA NJEGU KOŽE U POSTMENOPAUZI: kako bi se koža obnovila, a smanjila obješenost, koriste se formulacije obogaćene Omegama 3-6-9. Nakon nanošenja NEOVADIOL MENO 5 BI-SERUMA, na lice se ujutro nanosi NEOVADIOL HRANJIVA DNEVNA NJEGA ZA KOŽU U POSTMENOPAUZI, a navečer NEOVADIOL NOĆNA NJEGA ZA GUSTOĆU I OBNOVU KOŽE U POSTMENOPAUZI.

Kožu od sunca treba čuvati u svim fazama života, a posebno razdoblju menopauze. Neovadiol krema za učvršćivanje kože i zaštitu od tamnih mrlja sa SPF 50 novi je proizvod iz laboratorija Vichy, koji kao dio protokola za njegu kože u postmenopauzi ciljano djeluje na hiperpigmentacijske mrlje te pruža UV zaštitu.

vichy neovadiol njega kože u menopauzi

Vichy se istaknuo kao brend koji beskompromisno pruža podršku ženama u menopauzi. S ciljem ohrabrivanja žena i podizanja  svijesti o važnosti podrške te širenjem pristupa informacijama o menopauzi kroz savjete zdravstvenih djelatnika –  dermatologa, ginekologa, nutricionista, psihologa i drugih – u Facebook grupi #Nema Pauze članicama su dostupni savjeti stručnjaka, iskustva drugih članica grupe te razni edukativni i zabavni sadržaji.

Vichyjevoj pozitivnoj kampanji, u kojoj se nastoji potaknuti razgovore o ovoj temi ove se godine pridružila glumica Daria Lorenci Flatz koja je otvoreno podijelila svoje iskustvo o promjenama u menopauzi. Specijalizirana njega za kožu lica u menopauzi Vichyjeve linije Neovadiol dostupna je u svim ljekarnama, a više informacija potražite na Vichy.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.