Deveto djelo iz kolekcije Library Collection, Opus IX parfemske kuće Amouage, proučava ljudsku prirodu ljubavi i žrtve. Inspirirano je romansom jedne od najvećih opera, La Traviata, Giuseppea Verdija, adaptacije romana Dame s kamelijama

amouage_kamelija_cijela

Epitom kulture, DNK-a i intelekta kuće Amouage, kreativni direktor Christopher Chong, majstorski je komponirao parfem koji nam priča priču o izdaji i iskupljenju. Priču je savršeno portretirala ikonska Maria Callas, 1958. godine, u produkciji Opere u Lisabonu.

Opus IX je produhovljena interpretacija cvijeta kamelije. Akord Camellia kreiran je specijalno za ovaj parfem jer cvijet kamelije sam po sebi nema miris. Sljubljeni s crnim paprom, esencija jasmina i akord kamelije otkrivaju toplu auru slobodnog duha u gornjim notama, dok esencije drveta Gaiac, pčelinjeg voska i kože tvore kontradiktorno srce mirisa. Veliko iluzionističko finale cvjetno-drvenastog mirisa je postignuto sivom ambrom (ambregris), vetiverom i cibetkom.

Dizajn parfema Opus IX je tamno crvene boje prošarane zlatnom. Pakiranje dolazi u obliku knjiškog toma i dizajnirana je poput dvije strane cvijeta kamelije: s jedne strane je bijela, nevina i čista kamelija koja simbolizira ljubavnu čednost, a s druge strane tamnocrveni, slomljeni cvijet koji odražava destrukciju i izdaju.

amouage_kamelija_cijela1

Christopher Chong istražuje borbu između onoga što srce želi i logike uma i razuma. Zaigranim teksturama cvjetnog spektra kojima se suprotstavljaju  putene animalne i kožnate note, Chong dočarava ljubavne muke.

Amouage kolekcija Library Collection je slavlje integriteta, kreativnosti i virtuoznosti. Svaki od devet kreacija kolekcije Library Collection su eterični instrumenti koji otkrivaju mnogobrojne strane otkrivanja ljudske prirode. Kreacije Library Collection prkose kategorizaciji, nadilaze spol i inspiriraju onoga tko ih nosi da svatko za sebe kreira svoju jedinstvenu priču.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.