U carstvu kozmetičke industrije naći ćete nebrojeno mnogo preparata i krema za njegu različitih dijelova tijela i kože lica. No, znate li zašto postoji posebna krema za njegu kože oko očiju? Je li ona dio vaše rutine ili je smatrate nepotrebnom? 

isdin krema za podrucje oko ociju

Svima koji se muče s podočnjacima savjetujemo nekoliko promjena u beauty rutini, koje će djelovati na smanjenje podočnjaka i natečenih očiju. Za početak – naspavajte se! Izraz beauty sleep postoji s razlogom. Kad navečer utonemo u san i cijeli organizam uspori svoj rad, koža tek kreće na posao. Prva sata sna koža se detoksificira, a iduća 4 sata sna regenerira. Nedostatakom sna koža se ne uspijeva obnoviti, a mi izgledamo umorno, blijedo i pogađate, s izraženim podočnjacima. Nakon što ste se dobro odmorili, pročitajte zašto je koža oko očiju posebna i zašto zahtijeva posebnu njegu, drugačiju od ostatka lica.

isdin krema za podrucje oko ociju

Prvo ćemo odgovoriti na pitanje koje sigurno muči mnoge od vas: Zašto nam je potrebna posebna krema za područje oko očiju? Ne, ne radi se o izmišljotini kozmetičke industrije, nego o fizionomiji: zato što je koža oko očiju puno tanja od kože na ostatku lica. Uz to, ima manje kolagena, a zbog velike mišićne aktivnosti (10.000 treptaja dnevno!) najlakše stari. Stoga bi preteška krema samo još dodatno opteretila i naglasila natečene podočnjake. 

isdin krema za podrucje oko ociju

Zašto je važno da kod pokušaja rješavanja i umanjivanja izraženih podočnjaka ne koristite bilo koju kremu za područje oko očiju? Zbog toga što se kroz tanku kožu područja oko očiju najviše vide krvne žile i kapilare. Dakle, trebate sastojak koji će pomoći da se krv tamo ne zadržava – a to je vitamin kojeg vjerojatno najmanje spominjemo: Vitamin K! 

isdin krema za podrucje oko ociju

Kako djeluje vitamin K? Vitamin K je uključen u proces zgrušavanja krvi zbog čega se svojevremeno koristio kod pacijenata s modricama i kongestijama, te tamnim podočnjacima i podljevima. Osim upravljanja koagulacijom krvi, ovaj vitamin ima još jednu funkciju: štiti arterije od začepljenja, pošto sprječava da se kalcij u krvi taloži na stjenke krvnih žila. Dužim korištenjem krema s vitaminom K možete biti sigurni da će podočnjaci biti manje vidljivi. Uz to, odlično te kreme hidratiziraju kožu tako da će usput djelovati i na bore. Njega područja oko očiju je bitan korak kojeg ne smijete preskočiti ukoliko želite svjež i odmoran izgled, a dolazi odmah nakon dobrog odmora i pravilne ishrane bogate voćem i povrćem.

isdin krema za podrucje oko ociju

Što je ISDIN K-Ox EYES? K-Ox EYES je krema koju nam u Hrvatsku dovodi najveća španjolska dermo-kozmetička kuća ISDIN, brend koji je prisutan u preko 50 tržišta na svijetu, a od ove godine i u Hrvatskoj. ISDIN K-Ox EYES, osim što sadrži upravo vitamin K, ima i vrlo zanimljivo pakiranje s keramičkim aplikatorom koji je hladan čak i na sobnoj temperaturi. Hladni aplikator dodatno će umasirati kremu i potaknuti mikrocirkulaciju tog područja poput hladnog obloga. Za pune rezultate najbolje je kremu koristiti svakodnevno 4 tjedna. Kontinuirana upotreba K-Ox EYES smanjuje volumen natečenih podočnjaka te postepeno ublažava tamne i modre podočnjake. Zahvaljujući bogatom sadržaju hijaluronske kiseline, osigurava hidrataciju okoloočnom području, poboljšavajući izgled mimičkih bora što rezultira odmornijim, pomlađenim i osvjetljenijim pogledom. Cijena: 326,25 kn

Marka ISDIN dostupna je u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i na web shopu Sophia.hr.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.