Idealan izbor je nova linija brijača Venus ProSkin s njegujućim i lubrikantnim sastojcima koji unapređuju iskustvo uklanjanje dlačica, pomažući sačuvati fizičku barijeru površinskog sloja kože i obnoviti prirodni oblik kože tijekom i nakon brijanja

gilette venus proskin

Rezultati istraživanja provedenog u SAD-u za Gillette Venus pokazali su da više od 80% žena muče problemi koje izaziva suha koža. Nešto manje, 60% žena, reklo je da ima osjetljivu kožu te da često osjeća crvenilo, žarenje, peckanje i zategnutost. Ti se simptomi uslijed stresa, mehaničkih ili klimatskih čimbenika te neprikladne prehrane ili njege kože mogu još dodatno pojačati. Kada kupujete proizvode za brijanje važno je da odaberete one koji su prikladni za vašu kožu i pritom ne sadrže sastojke koji bi je mogli nadražiti. Idealan izbor je nova linija brijača Venus ProSkin s njegujućim i lubrikantnim sastojcima koji unapređuju iskustvo uklanjanje dlačica, pomažući sačuvati fizičku barijeru površinskog sloja kože i obnoviti prirodni oblik kože tijekom i nakon brijanja.

Hidratizacija je od ključne važnosti!

Među čimbenicima koji mogu negativno utjecati na stanje kože i učiniti je osjetljivijom je naš suvremeni način života. Kada provodimo puno vremena u klimatiziranim prostorima s niskom razinom vlage u zraku, dolazi do isušivanja kože, a to može dovesti do iritacija i crvenila. To se posebno odnosi na kožu nogu jer ona već sama po sebi sadrži manje lojnih žlijezda koje su zadužene za lubrikaciju kože i pomaganje stanicama da zadrže potrebnu razinu vlage. Čimbenici iz okoliša također igraju važnu ulogu. Vjerojatno ste i sami primijetili kako izlaganje hladnoći tijekom zime te sunčevim zrakama, moru i kloriranoj vodi tijekom ljeta također dovodi do isušivanja i ljuštenja kože. Manuela Šapro, fitoaromaterapeutkinja i specijalist za njegu kože, kaže sljedeće: „Zapamtite da kožu trebate hidratizirati tijekom cijele godine. Brojne žene, pogotovo zimi, zaboravljaju koristiti hidratantne kreme i balzame pa im na proljeće koža nogu izgleda izmučeno. Želite li vratiti zdravlje svojoj koži, najbolje je započeti s pilingom koji će ukloniti mrtve površinske stanice kože. Piling možete raditi 2-3 puta tjedno, kružnim potezima prema dolje. Nakon tople kupke koristite proizvode s organskim sastojcima poput shea (karite) maslaca koji umiruje iritacije i dubinski hidratizira kožu. Za iznimno suhu kožu preporučujem ulja za njegu tijela koja donose intenzivnu hidratizaciju."

Pomoć za osjetljivu kožu

Drugi važan čimbenik koji utječe na stanje kože može biti odabir neprikladnih proizvoda za njezinu njegu. Nekvalitetni brijači mogu dovesti do isušivanja i uočljive nadraženosti kože, dok neki sastojci proizvoda za brijanje mogu potaknuti ne samo osjećaj žarenja, već i alergijsku reakciju kože. Stoga su najbolji izbor za osjetljivu kožu proizvodi s unaprijeđenom funkcijom zaštite i umirujućim sastojcima poput ekstrakta kamilice, aloe vere ili zelenog čaja.

Brijač Venus ProSkin Sensitive namijenjen je ženama s osjetljvom kožom. Pet oštrica i posebna lubrikantna trakica omogućuju temeljito brijanje bez iritacija. Brijač pomaže zaštititi osjetljivu kožu i istodobno smanjuje osjećaj neugodnosti za kožu tijekom brijanja.

Venus ProSkin MoistureRich oblikovan je za žene sa suhom kožom koje žele ugodno i glatko brijanje. Sustav s tri oštrice i ugrađenim trakicama gela za brijanje s kombinacijom tri maslaca za njegu tijela (od avokada, maslina i kokuma) pruža zaštitu kože tijekom svakog poteza te donosi dugotrajan osjećaj hidratiziranosti kože.

Novi gel za brijanje Satin Care Pure & Delicate savršeno nadopunjava najnovije Gilletteove brijače, donoseći dugotrajnu mekoću i glatkoću kože. Kako bi se smanjio rizik od iritacija tijekom brijanja, Satin Care Pure & Delicate ne sadrži nikakve mirise ili boje. Dermatološki je testiran te pruža dodatnu zaštitu za vašu osjetljivu kožu.

Prepustite brigu o svojoj koži profesionalcima

Kada kućna hidratantna njega nije dovoljna, dobro je pružiti svojoj koži malo dodatne njege u profesionalnom kozmetičkom salonu. Aromaterapija i masaža prirodnim maslacima za njegu tijela pružit će vašoj koži potrebnu njegu, a vama zasluženo opuštanje. Manuela Šapro preporučuje sljedeće: "Gruba i jako isušena epiderma (površinski sloj kože) može se obnoviti tretmanom na bazi meda. Možete isprobati i kupke s biljem i hidratantnim uljima, koje su savršene za oživljavanje kože i vraćanje energije cijelom tijelu."

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.